E36 328 M50 + GT35 + 850cc coupe czarne Pietrka

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
forti
Forumowicz
Imię: Grzes
Kontakt:

Re: E36 325iA cupe tuuurbo czarne Pietrka

Post autor: forti »

krismax pisze:Pomyśl, jak go później odkręcisz :wink2:

... albo przykrecisz, wiem ze to nie takie hop siup zycze powodzenia w ulepieniu, nastepne juz beda szly jak z fabryki ;) .
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team
Imię: Piotrek

Post autor: elmo0104 »

forti pisze:
krismax pisze:Pomyśl, jak go później odkręcisz :wink2:

... albo przykrecisz, wiem ze to nie takie hop siup zycze powodzenia w ulepieniu, nastepne juz beda szly jak z fabryki ;) .
Pomyślałem :) Ta rura, która jest pomiędzy runerami odstaje od flanszy ze 3 cm więc śmiało jest miejsce na klucz. Nie ma szans na użycie nasadki ale oczkiem się dojdzie bez problemu. Jak zrobię cały to się pochwalę:)
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
krystian
Nowy na forum
Imię: krystian

Post autor: krystian »

kurde szacun :clap:
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

:) Prace konsruktorskie nad kolektorem zakończone. Tak wyszło to wszystko:

Obrazek

Obrazek

Na zdjęciu poniżej widać wzmocnienia które zdały egzamin w poprzednim kolektorze więc i tutaj zostały zastosowane.

Obrazek

Tutaj wyprowadzenia do WG. Tak wyszło że rury są tej samej średnicy :)

Obrazek

Obrazek

Jeszcze ostatnie szlify(w środku), odpuszczanie i na półkę:).
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

bardzo ladnie ci to wyszlo, wiem ze napracowales sie przy tym jak mało kto , zreszta narazie takich baranow to na forum jest hmm 3 tak? pmn korona i ty :heh: ALE jak zwykle pewnie malo miejsca bylo ale 3 cylinder wali prawie na prosto no i kurde czemu nie wszystkie 3 prosto do 1 twin scroola, a 3 do innego.

Jeszcze raz gratulacje nie bierz mojej wypowiedzi na powaznie taki juz jestem :dry:
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

Kamil sory ale nic nie rozumiem z tych Twoich obiekcji. Co mogę dodać, próbowałem zachować jednakowe odległości i tyle.
k64
Forumowicz

elmo0104 pisze:Kamil sory ale nic nie rozumiem z tych Twoich obiekcji. Co mogę dodać, próbowałem zachować jednakowe odległości i tyle.
nie ma tematu. Ja za pare dni zaczynam swoj :ph34r: (bedzie siara) mam nadzieje ze zle mnie nie odebrales. :piwo: jeszcze raz kawal dobrej roboty.
pochwal sie ile razy go wkladales do budy przed skonczeniem :heh:
Awatar użytkownika
forti
Forumowicz
Imię: Grzes
Kontakt:

Post autor: forti »

Następny nieźle zakręcony. Gratulacje, podoba mi się ten zawijas.
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

. pisze:
elmo0104 pisze:Kamil sory ale nic nie rozumiem z tych Twoich obiekcji. Co mogę dodać, próbowałem zachować jednakowe odległości i tyle.
nie ma tematu. Ja za pare dni zaczynam swoj :ph34r: (bedzie siara) mam nadzieje ze zle mnie nie odebrales. :piwo: jeszcze raz kawal dobrej roboty.
pochwal sie ile razy go wkladales do budy przed skonczeniem :heh:
Pracy bardzo dużo pochłonął. Nerwów nie mniej. Miałem raz sytuacje, w której użyłem nogi zeby go umieścić na miejscu(ze złości) :heh: Później na spokojnie jeszcze przemyślałem co i jak i jest ok. Wiele razy był przymierzany. We wpasowaniu go na miajsce pomogło sklepanie kielicha odrobinę.

forti pisze:Następny nieźle zakręcony. Gratulacje, podoba mi się ten zawijas.
Bardzo dziękuje chłopaki. Ten jest zrobiony tak żeby została sprężarka od klimy :wink2: Więc troche ciaśniej jest. Niestety żeby go włożyć na miejsce trzeba sprężarkę odkręcić no i napinacz łańcucha też:D Inaczej nie wejdzie.
filip
Forumowicz
Imię: Filip

Post autor: filip »

fajnie ze sam działasz. jak dla mnie to troche za grubych rur użyłeś...może mieć sporą pojemność w porównaniu do poprzedniego co może skutkować większym lagiem... OBY NIE
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

filip pisze:fajnie ze sam działasz. jak dla mnie to troche za grubych rur użyłeś...może mieć sporą pojemność w porównaniu do poprzedniego co może skutkować większym lagiem... OBY NIE

Wiesz turbosprężarka jest też większa i z gorszą reakcją na gaz się liczę. Nie ma cudów i ja o tym wiem:) Teraz liczę na większego kopa niż na poprzednim setupie. Dość duża "dupa" w turbosprężarce mam nadzieję że pomoże w zbudowaniu ciekawej mocy w tym silniku:). Wczoraj rozebrałem silnik, który na seryjnym CR jeździł z doładowaniem około .7 bara (250KM;340Nm). Czasem lałem do tego silnika 95-tkę i słyszałem że klekocze/stuka. Poniżej zdjęcia tłoków:) Szczególnie dla Sławka Sierki wrzucam, prosił o nie:) Wydaje mi się że raczej nie jest najgorzej:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niebawem pokaże jakieś prace nad elementami silnika:)
k64
Forumowicz

elmo ladnie ci te tloki wygladaja, ciesze sie ze idziesz w wieksza loche bo tez tego auto nie poleci :heh:
wieksza moc z turbiny nowej generowana jest glownie poprzez o wiele wieksze ssanie/ wirnik ssacy.
1,2 zaladujesz i bedzie gitara , obstawiamy ile bedzie? :heh:
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team

. pisze:elmo ladnie ci te tloki wygladaja, ciesze sie ze idziesz w wieksza loche bo tez tego auto nie poleci :heh:
wieksza moc z turbiny nowej generowana jest glownie poprzez o wiele wieksze ssanie/ wirnik ssacy.
1,2 zaladujesz i bedzie gitara , obstawiamy ile bedzie? :heh:
Ja wiem Kamil że to ssąca część ma największe znaczenie ale w pewnym momencie przyrost jej wydajności nic nie da jeśli w wydechu będzie się budowało wielkie ciśnienie:) Nie chce obstawiać bo będzie później zawód:D Odnośnie tłoków to denka wyglądają idealnie, jutro może wyjmę tłoki i wał to obadam płaszcze tłoków. Powiedzcie mi czy każdy M50B25TU ma średnicę tłoka jak u mnie(83,98mm)?
mcgiver
Turbo-Team
Imię: Rafał

Post autor: mcgiver »

elmo0104 pisze:Ja wiem Kamil że to ssąca część ma największe znaczenie ale w pewnym momencie przyrost jej wydajności nic nie da jeśli w wydechu będzie się budowało wielkie ciśnienie:) Nie chce obstawiać bo będzie później zawód:D Odnośnie tłoków to denka wyglądają idealnie, jutro może wyjmę tłoki i wał to obadam płaszcze tłoków. Powiedzcie mi czy każdy M50B25TU ma średnicę tłoka jak u mnie(83,98mm)?
z tego co ja wiem to przy produkcji wymiary sie wachaja o kilka tysiecznych +/- i są potem sortowane tak by w jednym silniku były identyczne.
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

elmo0104 pisze: Poniżej zdjęcia tłoków:) Szczególnie dla Sławka Sierki wrzucam, prosił o nie:) Wydaje mi się że raczej nie jest najgorzej:)
uprzejmnie dziękuje Piotrek ;)
wyglądają naprawde całkiem zdrowo. czekam na efekty nowego setupu.
pzdr
p.s. alfa działa...
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
ODPOWIEDZ