korona pisze:Wały kute BMW mają taki kolor jak sa czyste
czyli ten bardzo czysty.
przepraszam, za ot ale dzisiaj chcialem zalożyć i tak nowy temat..a propo wału-jak wygląda od m54b30 jest też kuty tak jak w b28?
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
Sory Sławek ale nie mam pojęcia czy M54 jest kuty.
Przygotowane zestawy do włożenia do silnika. Wszystko wyważone z dokładnością do 0.5 grama. Stosunki mas big i small end'ów korbowodów również z taką dokładnością ustalone
korona pisze:Wały kute BMW mają taki kolor jak sa czyste
czyli ten bardzo czysty.
przepraszam, za ot ale dzisiaj chcialem zalożyć i tak nowy temat..a propo wału-jak wygląda od m54b30 jest też kuty tak jak w b28?
M54B30 także ma kuty wał korbowy.
elmo0104 ładny kolorek bloczku .
Też mi się kolor podoba Dzisiaj doszedł klej od Mrowczana i zagościła tym samym na bloku głowica. Pomiędzy nimi kanapka oczywiście. Głowice dokręciłem na 105Nm i nic się złego nie działo
Kolana to zwykłe kolana hamburskie dostępne w każdym hydraulicznym. średnica zewnętrzna to około 40mm. nie pamiętam teraz dokładnie jaki to wymiar. Rura konstrukcyjna o tej samej średnicy zewnętrznej ale cieńszej ściance. Wszystko z czarnej stali.
Dziś nastąpiło pierwsze odpalenie:) Po walce z kostką wybieraka biegów po automacie i z uszkodzoną kością pamięci sterownika auto dostało prąd na rozrusznik i sygnał na wtryski i w końcu zaskoczyło:) taki warsztatowy film Niestety w trakcie zadzwonił telefon u musiałem wyjść:D http://www.youtube.com/watch?v=x8dh1HrV ... el&list=UL
Zostało jeszcze kilka spraw do dociągnięcia jak np montaż WG wydechu, całego przodu oraz reszty układu napędowego(wał i dyfer) i będzie można śmigać:D na razie jako wolnossący;)
Chłodnicy oleju nie mam w planach a to dla tego że auto nie jest na tor tylko na ulicę co wiąże się z tym że nie będzie ciągle na max obciążeniu jeździć. Będzie na cewkach blacha jeszcze i tam po niżej na kablach. Myślałem że montaż turbiny u góry poprawi dostęp do wszystkich dodatkowych elementów i ogólnie że będzie mniej pierdzielenia- pomyliłem się:P