BMW e36 m50 stroker kucizna stage3 484km i 571 nm 1 bar
-
- Forumowicz
- Imię: SEREK
Re: BMW e36 m50 nv hx35 387km 517nm 1.1 bara obecnie 1.25
odma pokrywy zaworow byla drozna specjalnie zdejmowalem pokrywe zaworow nyple byly wszystkie czyszczone i drozne. zaraz po odpaleniu motoru pojawil sie problem z wyciekiem oleju przez bagnet na laczeniu jego z miska kilkukrotnie bylo to sprawdzane wymiieniane oringi czyszczone itp. od poczatku motor mial problem od pierwszego odpalenia. zostal zamontowany bagnet z odpowietrznikiem michy zostal poprowadzony waz do zbiorniczka odmy i na nim zamontowany zostal filterek odma z pokrywy puszczona pod auto zdecydowanie widac bylo ze glowica trzyma puszczaj pierscienie w zbiorniczku wielkosci puszki pepsi zbieral sie olej do pelna po przebiegu ok 500km w miedzy czasie czesc byla wypychana przez oring bagnetu. nie bede teraz sie o to scieral za bardzo bo swoje pojezdzilem tyle ze od poczatku byl problem swiadkiem mi sa WASKI i FORTI ktorzy ten silnk wkladali i widzieli jak to wyglada:/
-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
uwazam ze kazdy kto robi silnik dla klienta, powinien miec dokumentacje, sprezanie na cyl, dokladnie zdjecia z budowy, to bardzo wielki + dla obu w razie jakich kolwiek problemow.tdserek pisze:odma pokrywy zaworow byla drozna specjalnie zdejmowalem pokrywe zaworow nyple byly wszystkie czyszczone i drozne. zaraz po odpaleniu motoru pojawil sie problem z wyciekiem oleju przez bagnet na laczeniu jego z miska kilkukrotnie bylo to sprawdzane wymiieniane oringi czyszczone itp. od poczatku motor mial problem od pierwszego odpalenia. zostal zamontowany bagnet z odpowietrznikiem michy zostal poprowadzony waz do zbiorniczka odmy i na nim zamontowany zostal filterek odma z pokrywy puszczona pod auto zdecydowanie widac bylo ze glowica trzyma puszczaj pierscienie w zbiorniczku wielkosci puszki pepsi zbieral sie olej do pelna po przebiegu ok 500km w miedzy czasie czesc byla wypychana przez oring bagnetu. nie bede teraz sie o to scieral za bardzo bo swoje pojezdzilem tyle ze od poczatku byl problem swiadkiem mi sa WASKI i FORTI ktorzy ten silnk wkladali i widzieli jak to wyglada:/
no nic

-
- Forumowicz
odpisz na priv Kamilu:D
- Aquaz
- Forumowicz
- Imię: Beniamin
Ja tez ostatnio rozbierałem silnik bo miałem podobne objawy ale wina byla po mojej stronie.na 1szym cyl nie założyłem jednej zawleczki na tłoku i sworzeń zaczął głaskać powierzchnie cylindra i tez przedmuch był masakryczny. A pamiętam jak zakładałem temat czy można używane pierścienie wkładać do innego bloku. Okazało się że wszystko było git poza tą zawleczką :/ No a że w UK się nie opłaca ani rozwiercać nad wymiar ani wstawiać tulei to blok na złom się nadaje
a następny juz w drodze do mnie .Za błędy się płaci :/ Na początku było wszystko ok pięknie silnik chodził ..potem zaczął kopcić,i myślałem że może głowica dała dupy,pomimo że nowe uszczelniacze i docieranie zaworów i sprawdzenie szczelności. teraz na pewno błąd się nie powtórzy .. 

- g-rad
- Turbo-Team
- Imię: Radek
To jest mój stary silnik, który jeździł w moim starym e36 turbo, projekt jest opisany na tym forum i jest tam dokładnie opisane co było zrobione z silnikiem. Sprzedałem go całego z osprzętem i wiązką serkowi za 2000 zł (bez osprzętu turbo). Gdybym miał jakiekolwiek podejrzenie, że silnik ma feler, rozłożyłbym go i sprzedał z powodzeniem na części za podobną kwotę a nie robił z siebie debila na forum. Jak dobrze poszukacie to znajdziecie w tym temacie, że po tym jak serek założył silnik kompresja była równa na wszystkich cylindrach, nigdzie nie jest napisane, żeby silnik kopcił. W ogóle to trzeba mieć zajebisty tupet, żeby równo rok po transakcji pisać, że jestem oszustem, bo sprzedałem używany 20 letni motor, który zniósł 1.45 bara + dwa sezony + dwóch upalaczy (mnie i serka) 

-
- Forumowicz
nie napisalem ze jestes oszustem tylko sprzedales motor z przedmuchem :Djak pamietasz zaraz po tym jak wlozylismy motor i odpalilem to pierwsze co zauwazylismy wyciek i odrazu ci pisalem o tym i dzwonilem:D nie mniej jednak trzeba zaznaczyc ze motor znosil katusze przez gruby rok u mnie i gdyby nie ten mankament znosilby je dalej:D pozdrawiam cie

P.S jak widac jednostka pancerna skoro tyle zniosl

P.S jak widac jednostka pancerna skoro tyle zniosl

- g-rad
- Turbo-Team
- Imię: Radek
Składaj strokera i wpadaj na Bemowo w kwietniu to się napijemy jeszcze za ten motor - niech będzie na mój koszt 

- Wąski
- Turbo-Team
- Imię: Wąski
g-rad pisze:To jest mój stary silnik, który jeździł w moim starym e36 turbo, projekt jest opisany na tym forum i jest tam dokładnie opisane co było zrobione z silnikiem. Sprzedałem go całego z osprzętem i wiązką serkowi za 2000 zł (bez osprzętu turbo). Gdybym miał jakiekolwiek podejrzenie, że silnik ma feler, rozłożyłbym go i sprzedał z powodzeniem na części za podobną kwotę a nie robił z siebie debila na forum. Jak dobrze poszukacie to znajdziecie w tym temacie, że po tym jak serek założył silnik kompresja była równa na wszystkich cylindrach, nigdzie nie jest napisane, żeby silnik kopcił. W ogóle to trzeba mieć zajebisty tupet, żeby równo rok po transakcji pisać, że jestem oszustem, bo sprzedałem używany 20 letni motor, który zniósł 1.45 bara + dwa sezony + dwóch upalaczy (mnie i serka)
Jeżeli mogę wtrącić moje słowo to Serek powinieneś podziękować koledze że silnik za 2 tys tyle znosił , kompresja była równa na wszystkich baniakach bo sam mierzyłem

Wąski
BSS
turboexpert.pl
BSS
turboexpert.pl
-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
już się bałem że zaczniecie sie tu błotem obrzucać. Brawo Panowie za trzymanie poziomu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forumowicz
no komprecha byla taka sama na wszystkich garach do konca tylko ten nieszczesny wyciek oleju od poczatku do konca:D (9.3- 9.5)
moge powiedziec jeszcze jedno na sam final jak juz dmuchalo olejem tak fest ze na szybie pojawil mi sie olej
wiedzialem ze jest final
i jeszcze sprostal motor 4 starta z 2 do odcinki:D hehe nie do zajebania jest m50:D
napic sie bedzie trzeba:D zobaczymy jeszcze czym wpadne:D
moge powiedziec jeszcze jedno na sam final jak juz dmuchalo olejem tak fest ze na szybie pojawil mi sie olej

napic sie bedzie trzeba:D zobaczymy jeszcze czym wpadne:D
- korona
- Administrator
- Imię: Adam
Obstawiam ze poleciały półki pierścieni w tlokach
www.turboBMW.pl
-
- Forumowicz
- Imię: Filip
prawie pewny jestem że tak się stało
.
p.s. dla mnie m50 ma lepszy wydźwięk niż jz.
http://vimeo.com/15921031" onclick="window.open(this.href);return false;

p.s. dla mnie m50 ma lepszy wydźwięk niż jz.
http://vimeo.com/15921031" onclick="window.open(this.href);return false;
- twety1989
- Turbo-Team
- Imię: damian
obstawiam tak jak kolega Korona ze poleciały półki miedzy pierścieniami miałem to samo przy m43 zdjecia sa w moim temacie objawy te same cala szyba od oleju z tym ze u mnie bylo 1.6 bara ale dojechalem jeszcze o wlasnych silach do domu
-
- Forumowicz
Powiem tak auto dalej by jezdzilo tylko gubi duzo oleju stad tez rozkladam:D jak mowilem na koniec upalalismy motor nie nie poddal:D
tak czy inaczej stage 3:D
zbieramy graty
specyfikacja:
-blok m50
-wal 2.8
-korby kute 135mm
-sruby arp
-tloki n54 obrobione pod korby m50
-turbo precision power t4
-kolektor ssacy z duzym plenum aluminum
-przepustnica fi70mm
-wtryski 630 siemens deka
-kolektor wydechowy 6-2 kwasiak
-wastegate fi 60
-bov fi50
-skrzynia seria zf
-sprzeglo 3 tarczowy tilton
-pompa walbro 255l
-duzy fmic 600-300-90
-orurowanie fi63 - fi76mm
-wydech 76mm 2 tlumiki przelotowe
-chlodnica m3 wentylator elektryczny
-chlodnica oleju tds
-wal poloski tds
-wozek na poliuretanach reguloane wachacze
co dalej wkrotce kilka fot:D

tak czy inaczej stage 3:D
zbieramy graty
specyfikacja:
-blok m50
-wal 2.8
-korby kute 135mm
-sruby arp
-tloki n54 obrobione pod korby m50
-turbo precision power t4
-kolektor ssacy z duzym plenum aluminum
-przepustnica fi70mm
-wtryski 630 siemens deka
-kolektor wydechowy 6-2 kwasiak
-wastegate fi 60
-bov fi50
-skrzynia seria zf
-sprzeglo 3 tarczowy tilton
-pompa walbro 255l
-duzy fmic 600-300-90
-orurowanie fi63 - fi76mm
-wydech 76mm 2 tlumiki przelotowe
-chlodnica m3 wentylator elektryczny
-chlodnica oleju tds
-wal poloski tds
-wozek na poliuretanach reguloane wachacze
co dalej wkrotce kilka fot:D

- leo
- Turbo-Team
- Imię: Adam
Re: BMW e36 m50 1.1 387/517 finalnie 1.45 ?/? NEW stage3 17s
sprawdzales moze konfiguracje sprezyn tego WG? Bo mam taki sam i jeśli jest to gdzieś sprawdzone to chętnie bym doczytał zamaist testować ;D
BMWexpert Motorsport