mam kumpla który pracuje w fabryce volvo i mówi że ogarnie mi to także nie dopytywałem
Wiem jeszcze że musieli by zobaczyć te rury najpierw czy będą mieli takiego pilota i czy dadzą rade z promieniem gięcia.
leo pisze:mam kumpla który pracuje w fabryce volvo i mówi że ogarnie mi to także nie dopytywałem
Wiem jeszcze że musieli by zobaczyć te rury najpierw czy będą mieli takiego pilota i czy dadzą rade z promieniem gięcia.
Z nierdzewka bedzie problem przy srednicy wiekszej niz 60mm. W Polsce moze jedna badz 2 firmy cos takiego dadza rade zrobic tak zeby nie bylo zalaman badz pekniec.
Rury oczywiście da radę wyginać ale na giętarkach trzpieniowych które są drogie i to bardzo.
Efekt jest b.dobry ale też i trzeba kupić kwasiaka który się do tego nadaje.
Na allegro jest pełno takich giętarek ale czy warto sobie kupować do zrobienia jednego wydechu
p.s. Głównym powodem produkcji orurowania czy innych elementów dolotu z aluminium jest jego współczynnik przewodzenia ciepła który wynosi 237 W/m*K a dla stali nierdzewnej 26 W/m*K przy 20st C.
Jako że aluminium przewodzi ciepło wyraźnie lepiej, wybierając ten metal możemy
zmniejszyć powierzchnie wymiany, aby osiągnąć taką samą wydajność przenoszenia ciepła
Nie potrafię spawać aluminium w zadowalającej mnie jakości, dlatego zrobiłem dolot z kwasiaka.... Idac tym tropem rozumowania można by zrobić z miedzi i było by jeszcze lepiej
U mnie wąskim gardłem zapewne będzie IC no ale jak nie spróbuję to się nei dowiem