E34 m50b20 GT35/30 Driftcar up str.15

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team
Imię: Rafał

Re: E34 m50b20 turbo

Post autor: maveric004 »

sutores pisze:maverick takie pytanko, czym pomalowałeś te nadkola??, robie właśnie swoje e34 i kupiłem bolla jakąś mase nie pamietam nazwy ale po wyschnięciu robi się matowa, a ta twoja widze chyba caly czas jest elastyczna
Nie wiem co to było :down: Na tym się akurat nie znam:/ Stałem tylko w sklepie lakierniczym i czułem narastający ból głowy jak kolega zamawiał potrzebne rzeczy do blacharki :śmiech: ale buda musi być zdrowa :cool2:
sutores
User

Post autor: sutores »

spytam tutaj, może komuś też sie przyda. Robiłem wstawki reperaturek i łatanie dziur wiadomo od temperatury poschodziła ta oryginalna guma, część sam zdrapałem. wszystko jest juz pomalowane teraz chce pokryc to czyms podobnym do oryginału,żeby było też elastyczne i troche wytrzymało i wiadomo żeby rdza mi zaraz mojej roboty nie zniszczyła. Właśnie ja też się nie znam, a poświeciłem na naprawe blachy juz dobre pare miesiecy i chciałbym żeby troche wytrzymało, dziury z tego co widze masz w identycznych miejsach co ja tylko że u mnie wygladalo to troche gorzej. podam linka do mojego tematu na innym forum( nie wiem czy wbrem regulaminowi bo nigdy ich nie czytam:), jak by co to sorry:).

http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=7628" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

sutores pisze:spytam tutaj, może komuś też sie przyda. Robiłem wstawki reperaturek i łatanie dziur wiadomo od temperatury poschodziła ta oryginalna guma, część sam zdrapałem. wszystko jest juz pomalowane teraz chce pokryc to czyms podobnym do oryginału,żeby było też elastyczne i troche wytrzymało i wiadomo żeby rdza mi zaraz mojej roboty nie zniszczyła. Właśnie ja też się nie znam, a poświeciłem na naprawe blachy juz dobre pare miesiecy i chciałbym żeby troche wytrzymało, dziury z tego co widze masz w identycznych miejsach co ja tylko że u mnie wygladalo to troche gorzej. podam linka do mojego tematu na innym forum( nie wiem czy wbrem regulaminowi bo nigdy ich nie czytam:), jak by co to sorry:).

http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=7628" onclick="window.open(this.href);return false;
ja pomagałem tylko przy blacharce :heh: nawet nie potrafię spawać :heh: wiem ze na spawy szedł podkład po podkładzie taka guma i na to konserwacja
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

Mały prezent pod choinkę dla mojego autka :śmiech:

Zestaw zakupiony od kolegi Mcgivera
Obrazek

Obrazek

WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM !!!!
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

Parę fotek z ostatnich prac nad przednim zawieszeniem :) ( o ile można nazwać to fotkami telefon mi padł i robię zdjęcia pożyczonym :śmiech: )

wszystko zdemontowane i wypiaskowane

Obrazek

pomalowane
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I poskładane w realu wygląda dużo lepiej jak dorwę dobry aparat wstawię lepsze fotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team
Imię: Adam

Post autor: leo »

Panie wszystko spoko, fajnie ale na tych zdjeciach kompletnie nic nie widać :rozczarowany:

takie tematy fajnie się ogląda... jeśli coś widać :dry:
BMWexpert Motorsport
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

leo pisze:Panie wszystko spoko, fajnie ale na tych zdjeciach kompletnie nic nie widać :rozczarowany:

takie tematy fajnie się ogląda... jeśli coś widać :dry:
No fakt :rozczarowany: Ale jak pisałem mój galaxy s3 się podczas pracy rozpadł jak wpadł do kanału :down: ale załatwiłem aparat i proszę tak to wygląda:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A taki skręt udało mi się uzyskać i taki mi wystarczy :heh: teraz czekam na maglownicę z e46 algola a ślimak robi wypad :śmiech:
Obrazek
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

Kilka zdjęć auta :) coraz bliżej efektu końcowego :clap: założenie jest że wyjedzie dopiero jak będzie skończona :wink2:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hydrauliczny ręczny z ABS

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
fulltone88
Turbo-Team
Imię: Piotrek

Post autor: fulltone88 »

a jak wyszedł montaż maglownicy z e46 ANG?
Blacha
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Blacha »

Rozumiem że ta konstrukcja to"ręczny hydrauliczny", czemu to tak mocno skomplikowałeś? Działa to przynajmniej?
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

działa i to na dotyk :) zostawiłem ABS dlatego musiałem dać po jednej pompce na koło co poskutkowało sporą wydajnością i tak wydajnych pompek z samolotu :wink2: :heh: do tego wystarczy wykręcić guzik z wajchy i nie działa zapadka :heh: wszystko schowane i nie rzuca sie w oczy :cool2:
fulltone88 pisze:a jak wyszedł montaż maglownicy z e46 ANG?
wszystko juz mam zakupione ale chce najpierw wyjechać autem bo jak by nie patrzeć już 2 lata stoi :(
Blacha
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Blacha »

Pamiętam że chciałeś tym autem driftować, ABS będzie ci przeszkadzał przy dohamowaniu w zakręcie to też dziwi mnie że od razu go nie usunąłeś, to by mocno ułatwiło całą sprawę
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

wyłączyłem pompę abs i się przejechałem auto blokuje koła bez problemu wiec po co walczyć z tym jak założyłem przełącznik na zasilaniu pompy a jest jeszcze możliwość odcięcia na pompie abs tylnych hamulców co się przydaje przy paleniu gumy :)
Awatar użytkownika
fulltone88
Turbo-Team
Imię: Piotrek

Post autor: fulltone88 »

montowałem u siebie ten magiel i chyba bez zmian w zawieszeniu nie da się zrobić by to poprawnie pracowało.
Awatar użytkownika
maveric004
Turbo-Team

fulltone88 pisze:montowałem u siebie ten magiel i chyba bez zmian w zawieszeniu nie da się zrobić by to poprawnie pracowało.
masz jakieś foty?? co ci nie działało ?? z tym ze ja będę miał wąsy zwrotnic przespawane bo chcę się pozbyć ackermana :heh: jak będzie dokładnie ustawione to czemu ma nie działać ??
ODPOWIEDZ