BMW e36 turbo dla Dawida . 1.2 bar 600km m50b25 rekord seria

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karolo
Forumowicz
Imię: Karol

Re: BMW e36 turbo dla Dawida . 1 bar 560 KM ! stage 2 2014 s

Post autor: Karolo »

Nigdy nie widziałem tak obrzydliwie nagranego filmu, ten ktoś w ogóle był w stanie ustać na nogach? Poza tym łapie odcinke jak szatan :) Pogratulować :smile2:
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
Awatar użytkownika
Pan. B
Forumowicz
Imię: Marcin

Post autor: Pan. B »

Kamerzysta chyba pionu nie mógł złapać...
Dźwięk jest kozak, szczególnie wolne mi się podobają ;]
Drix92
User
Imię: Piotr

Post autor: Drix92 »

Ja gdzieś w swoich materiałach znalazłbym Twoje przejazdy :) Niestety są w jakości HD i nie bardzo miałbym jak Ci je przesłać. Potwierdzam iż auto miało dość poważne problemy z trakcją. A najgorsze problemy były chyba w pól finałach gdzie auto wymkneło się z pod kontroli i praktycznie cały tor przejechało slalomem. A szkoda bo szanse na podium na pewno były :)
DawidLwa
Forumowicz
Imię: Dawid

Post autor: DawidLwa »

Jesli mozesz to bardzo Cie prosze wstaw filmik z pół finałow gdzie trakcje złapałem dopiero na 4 biegu bo praktycznie nie mam zadnych filmów. Z góry dziekuje
Awatar użytkownika
Drapek
Turbo-Team
Imię: michał

Post autor: Drapek »

widziałem ten start i zastanawiałem się czy tego bmw nie ma na forum :smile2:
Faktycznie start był efektowny - brak trakcji na 3 biegach daje obraz mocy jaka tu drzemie :ok:
(OO==[ ][ ]==OO)
M20B25
Drix92
User
Imię: Piotr

Post autor: Drix92 »

właśnie z pół finałów nie mam nagrań bo już miałem zapełnioną pamięć i było już na tyle zimno że stałem jak eskimos z rękoma przyklejonymi do tułowia. Jak coś znajdę na czym wmiarę sensownie widać Twoje starty to postaram się wrzucić :)

Druga sprawa że musisz zrobić coś z trakcją. Bo nie wiem jak z Twojej perspektywy ale z perspektywy widza było naprawdę kiepsko :) Auto przez pierwsze metry jakby wgl nie przyśpieszało. dopiero potem ostro goniło do mety. No i druga sprawa na pół finały i finały musisz chyba reakcje poćwiczyć :) Bo z tego co pamiętam starty były trochę wolne :) A tam już niestety liczą czasy z reakcją :) Ale ogólnie auto kozak.
tdserek
Forumowicz
Imię: SEREK

Post autor: tdserek »

nakrec jakiegos onboarda oraz koniecznie zmien opony. przy lekkoej dupie e36 pozostaje r888 ktore u mnie z mniejsza moca 255/35/18 srednio sobie radza na drodze nie wiem czy mickey thompson ma et street dopuszczonych do ruchu.
wg mnie moze czas pomyslec na d kontrola trakcji skoro moment gwaltownie przyrasta. lub pobawic sie w znalezienie mniejszych felg i zwiekszenie profilu w stylu 255/45/17 .lekki balon zjechac z cisnieniem w oponach na 1.2 bara i probowac tak radzic sobie z trakcja.

opony ktore masz naprawde nie sa rewelacyjne to federale ss595 wiele osob myli te twoje federale z modelem z 595 rsr. ktore sa semi slickami i sa dopuszczone do ruchu ato przepasx mialem okazje przejechac sie na obydwu.

tak wyglada twoj bierznik

http://allegro.pl/255-55r18-federal-sup ... 17961.html" onclick="window.open(this.href);return false;

a tak wyglada 595 rsr i ty takich nie masz a tak piszesz

http://allegro.pl/opony-federal-595rs-r ... 93226.html" onclick="window.open(this.href);return false;
:hammer: :cool2:
DawidLwa
Forumowicz

Nie jestem bajkopisarzem Serek ...

Pożyczyłem 255/40/17 RSR na pomarańczowych felgach (na zdjeciach) i 1,4 bara

Tu upuszczałem powietrze w RSR, a to pierwsze to moje 245/40/17 SS
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tyle tylko je zagrzałem bo nie moje
Obrazek

Także nie musisz mi tłumaczyć jaka jest róznica miedzy ss a rsr
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

generalnie u dawida nie ma naglego az tak nm jak w innych projektach, celowo auto ma leciec i napedzac sie poprostu mocy jest wiecej i to o wiele i zadna opona semislick nie podoła temu zadaniu.
Zadna z opon z USA z dotem nie moze byc uzywana w PL legalnie , stad smieszy mnie klasa street troche. Znow ze slikow na ulice (semi) nie ma dostepnych takich ktore mialy by duzy profil i miekkie scianki boczne bo semislicki nie maja byc tylko do 1/4 tylko na nornalne prowadzenie na ulicy , torze , szutrach wlacznie - uniwersalne rowniez w zakretach. (
kto wymysli opony do 1/4 na miasto ten moze byc milionerem w pl heh) .
Smiem zaryzykowac i stwierdzic ze samochod dawida jest jednym z najszybszych ulicznych bmw jakimi jezdzilem, co nie zawsze przeklada sie na czasy w 1/4 mili ale od 3 biegu wkazowka leci do góry już solidnie szybko :wink2: Racelogick - przydal by sie nie jednemu na forum i było by sprostowane kto wali jakie czasy od 100-200 , niestety cena spora.
chudini3
User

Post autor: chudini3 »

Polecam poczytać opinie osób znających się na oponach odnośnie jakichkolwiek federali ;]
tdserek
Forumowicz

sprawdz r888 ja jestem zadowolony uzyski mozna kupic za rozsadne pieniadze akurat na testy. . zwracam honor bo z tematu wynika co innego. teraz rozwiales moje watpliwosci.

mam racelogica ale nie pozyczam za droga zabawka. po wymianie pompy podam swoje wyniki .
pozdrawiam i proponuje zrobic boost by gear.
k64
Forumowicz

tdserek pisze:sprawdz r888 ja jestem zadowolony uzyski mozna kupic za rozsadne pieniadze akurat na testy. . zwracam honor bo z tematu wynika co innego. teraz rozwiales moje watpliwosci.

mam racelogica ale nie pozyczam za droga zabawka. po wymianie pompy podam swoje wyniki .
pozdrawiam i proponuje zrobic boost by gear.
wlozyl bys za niecale 300plnow replike 040 i starczyla by na 600. doladowanie po biegach nie zawsze jest fajne, raz lepi tak raz inaczej. no i czlowiek czasem chce zeby na dwojce zostawaly kleby dymu:)
tdserek
Forumowicz

mam na stanie aeromotiva stealth 340l wiec go wloze chce miec pompe w baku. :piwo:
daj znac w wolnej chwili jak z tymi walkami czy na wolnych auto normalnie chodzi czy troche faluje. pw najl
eliej
k64
Forumowicz

tdserek pisze:mam na stanie aeromotiva stealth 340l wiec go wloze chce miec pompe w baku. :piwo:
daj znac w wolnej chwili jak z tymi walkami czy na wolnych auto normalnie chodzi czy troche faluje. pw najl
eliej
tak,wolne ok.
(o40 spokojnie do baku wlozysz - w e46 ktore zrobilem wlozylem wlasnie taka).
DawidLwa
Forumowicz

Uważam ze kontrola trakcji nic nie pomoże, nie oszukamy praw fizyki. Jeśli zalozymy 315 to zwiększamy opory toczenia. Zyskamy napewno na pierwszych 100 metrach a później będzie coraz ciężej. Chyba jakims sensownym rozwiązaniem bylo by r888 w rozmiarze 275/40/17r lub jakieś inne sprawdzone pomysly ? Przypominam ze mamy doczynienia z prawie 600 kunia i żarty sie skończyły
Zablokowany