E36 2,5L M50 Turbo Mat Suszara pierwsze: 393KM 504nM stage 1

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Imię: Michał
Kontakt:

Re: e36 2,5L M50 Turbo Burbo :P Mat Black Suszara /// .

Post autor: Michał_Małecki »

mcgiver pisze:a coś było nie tak z autem że nie doszło do strojenia :blink2: ?
Jak Kamil będzie chciał, to sam wszystko opisze. Ja nie chcę się wypowiadać na ten temat. Pozdr.
Maleckis Motorsport
mcgiver
Turbo-Team
Imię: Rafał

Post autor: mcgiver »

Michał_Małecki pisze:
mcgiver pisze:a coś było nie tak z autem że nie doszło do strojenia :blink2: ?
Jak Kamil będzie chciał, to sam wszystko opisze. Ja nie chcę się wypowiadać na ten temat. Pozdr.
no licze na, to zwłaszcza ze wielokrotnie pisał ze opisze wszystko łącznie ze wszelakimi fuckapami czego oczywiście nie zyczę :wink2:
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

siema , co tam? :devill2:

no wiec tak jak Michal napisal auto wrocilo do mnie z paru powodow : zrobilem duposrake z kolektorem to nr 1, nieszczelny (dziura na 6 i chyba tez nieszczelnosc z innego powodu) , i nie mozna bylo wystroic, kolejnym problemem bylo dymienie z korka ->predzej tego nie bylo raczej ale sprawdzic tez nie moglem na 100% bo Michal zalatwial mi przewod olejowy do Turbiny wiec ja jej nie odpalalem jako pierwszy u siebie niestety , tak wszystko na szybko i dziko bylo z braku mojego czasu i to byl blad (dziki chlop ze mnie)/
Dolot byl rowniez nieszczelny na krokowym (znow moj error aa dal bym sobie uciac glowe ze jest szczelny), i postanowilem juz sie nie spieszyc z niczym -> to tak .w skrocie.

obecnie auto stoi u mnie na dzialce, i czeka na moj humor i czas ktorego mi dalej brak,
dolot juz zrobiony, wszystkie drobnostki wazniejsze ktore nie ogarnalem przed strojeniem zostaly zalatane ,
problem byl tez z obrotami i dymieniem z korka jak juz wspomnialem ( i bardzo sie balem o stan silnika dlatego miedzy innymi tez auto jest spowrotem u mnie) -?, tez juz jest ok :pasuje:wilgoc byla w oleju starym czy cos i juz nie dymi i uspokoilem swoje cisnienie bo na silniku cisnienie ok :wink2:

pozostaje zalozenie kolektora wydechowego i go obspawanie ponowne, poprawienie wydechu dla swietego spokoju, i wieksze i mniejsze poprawki ktora moga byc a nie musza i mysle ze to bedzie juz TYM razem wszystko. :roll:
ogolnie to zamowilem tez sonde szerokopasmowa :śmiech: i moze sam sie zaczne bawic a moze nie
aaaa siedzenia mi kumpel przywiozl wreszcie :wink2:

Autkiem da sie jezdzic i mozna sprawdzac wszystko, czy nic nie kapie itd i caly czas cos dlubie jak jestem w polsce na 1 dzien :tongue:
przejechalem autem hmm ze 50km bardzo spokojnie ,autko chodzilo dlugi czas na wolnych , i raczej juz przy strojeniu bedzie wszystko ok?

aktualne foto wstawie zeby nie bylo ze nuda wieje na forum

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tymczasem ide spac bo wrocilem do kraju (znow szczelilem 650km z austri , jutro pokopie przy bmw ,a w niedziele znow 650 do austri)

pozdro

p.s. mcgiver a ty jak? wkladasz do budy to juz albo malowanie najpierw na mat :wink2:
piotres
User
Imię: Piotrek

Post autor: piotres »

Az mnie zamurowalo :blink2: - wiem ze to nie forum o modyfikacjach stylistycznych, ale wkladac takie biale krzesla do takiego projektu ?? :śmiech: Nie fajniej jakies kubelki typu bimarco ???

Trzymam kciuki zeby sie wszystko udalo ogarnac :).
bmw z3 2.8 roadster N/A
kremat0r
User
Imię: Krzysztof

Post autor: kremat0r »

Ale to jest forum "TurboBMW" a nie drift-wydmuszka-forum.
e36 coupe m50b25nv, czas zacząc :)
mcgiver
Turbo-Team
Imię: Rafał

Post autor: mcgiver »

. pisze:siema , co tam? :devill2:

no wiec tak jak Michal napisal auto wrocilo do mnie z paru powodow : zrobilem duposrake z kolektorem to nr 1, nieszczelny (dziura na 6 i chyba tez nieszczelnosc z innego powodu) , i nie mozna bylo wystroic, kolejnym problemem bylo dymienie z korka ->predzej tego nie bylo raczej ale sprawdzic tez nie moglem na 100% bo Michal zalatwial mi przewod olejowy do Turbiny wiec ja jej nie odpalalem jako pierwszy u siebie niestety , tak wszystko na szybko i dziko bylo z braku mojego czasu i to byl blad (dziki chlop ze mnie)/
Dolot byl rowniez nieszczelny na krokowym (znow moj error aa dal bym sobie uciac glowe ze jest szczelny), i postanowilem juz sie nie spieszyc z niczym -> to tak .w skrocie.

obecnie auto stoi u mnie na dzialce, i czeka na moj humor i czas ktorego mi dalej brak,
dolot juz zrobiony, wszystkie drobnostki wazniejsze ktore nie ogarnalem przed strojeniem zostaly zalatane ,
problem byl tez z obrotami i dymieniem z korka jak juz wspomnialem ( i bardzo sie balem o stan silnika dlatego miedzy innymi tez auto jest spowrotem u mnie) -?, tez juz jest ok :pasuje:wilgoc byla w oleju starym czy cos i juz nie dymi i uspokoilem swoje cisnienie bo na silniku cisnienie ok :wink2:

pozostaje zalozenie kolektora wydechowego i go obspawanie ponowne, poprawienie wydechu dla swietego spokoju, i wieksze i mniejsze poprawki ktora moga byc a nie musza i mysle ze to bedzie juz TYM razem wszystko. :roll:
ogolnie to zamowilem tez sonde szerokopasmowa :śmiech: i moze sam sie zaczne bawic a moze nie
aaaa siedzenia mi kumpel przywiozl wreszcie :wink2:

Autkiem da sie jezdzic i mozna sprawdzac wszystko, czy nic nie kapie itd i caly czas cos dlubie jak jestem w polsce na 1 dzien :tongue:
przejechalem autem hmm ze 50km bardzo spokojnie ,autko chodzilo dlugi czas na wolnych , i raczej juz przy strojeniu bedzie wszystko ok?

aktualne foto wstawie zeby nie bylo ze nuda wieje na forum

tymczasem ide spac bo wrocilem do kraju (znow szczelilem 650km z austri , jutro pokopie przy bmw ,a w niedziele znow 650 do austri)

pozdro

p.s. mcgiver a ty jak? wkladasz do budy to juz albo malowanie najpierw na mat :wink2:
u mnie nic sie ostatnio nie zmieniło w projekcie.
brak czasu, własnie wróciłem z roboty i zaraz sie biorę za nastepna a wieczorem trzeba zrobic jakiego grila z czyms wyskokowym.
szkoda ze narazie strojenie nie doszło do skutku , ale nie bede mówił ze "co nagle to po diable" i "a nie mówiłem" :devill2: .
no ale zycze powodzenia i oby to jak najszybciej jezdziło : :wink2:
Daniel
Nowy na forum
Imię: Daniel

Post autor: Daniel »

.@ czy mógłbyś określić zbliżony koszt założenia samej turbinki ??
Interesuje mnie też jakie modyfikacje poczyniłeś przy głowicy ... :tongue: jeżeli byś mógł to odpisz na priv...
k64
Forumowicz

piotres pisze:Az mnie zamurowalo :blink2: - wiem ze to nie forum o modyfikacjach stylistycznych, ale wkladac takie biale krzesla do takiego projektu ?? :śmiech: Nie fajniej jakies kubelki typu bimarco ???

Trzymam kciuki zeby sie wszystko udalo ogarnac :).
jak bym mial z tysiac wiecej na karcie z bankomatu to pewnie bym kupil kubelki ale kolega mi obiecal obszyc za friko moje 2 fotele orginalne ktore byly juz tragiczne i byla decyzja albo obszywamy albo nowe kubly a gownianych kubelkow nie kupie. :piwo:
Daniel pisze:.@ czy mógłbyś określić zbliżony koszt założenia samej turbinki ??
Interesuje mnie też jakie modyfikacje poczyniłeś przy głowicy ... :tongue: jeżeli byś mógł to odpisz na priv...
nie wiem dokladnie o co ci chodzi myslac same zalozenie turbiny, moj opis projektu masz na 1 stronie.
wszystko mam dokladnie pisane, laczenie z paliwem na dojazdy do np. spawacza, albo po taka czy inna czesc, co do grosza mam wszystko zapisane.
Jesli nie liczac spawania dyfru, pomalowania budy, i wszystkiego co nie jest scisle zwiazane z turbo instalacja to wychodzi mi kwota
9400zł, bez strojenia, bez sondy szerokopasmowej, bez tarczy i lozyska sprzęgła, cena jest razem z fuckapami heh laweta ostatnia itd, doslownie wszystko podliczone, dodam ze wiele czesci bylo bardzo ale to bardzo tanio zalatwionych, okazyjnie ! :wink2: ogolnie to nie ma sie 10tys to nie ma co podchodzic do turbo ale to tylko moje zdanie.

co do modyfikacj glowicy to jest ich brak wlasciwie, splanowana zostala ,sprawdzona pod katem nieszczelnosci -> wykazala ze jest jak nowa, hmm maly porting kanalow byl zrobiony (wydechowych -> powiekszone) , wszystko pisze w opisie a pozniej na zdjeciach chyba bardziej szczegolowe histori modyfikacji zaden nie ma na forum .
pozdrawiam :wink2:
k64
Forumowicz

pare ciekawych fotek , (doszedłem do perfekcji zakłaania kolektora i jego zdejmowania -> 25min)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

+ jedna dziurka do zaspawania :wink2:

life is brutal :śmiech:
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

. pisze: Obrazek
Widać po okopceniach że naprawdę mocno dmuchało na wszystkie strony. Co do auta nawet nie najgorzej teraz wygląda, początkowo się nie zapowiadało ale w całości jest OK, podjedź znowu kiedyś, pogadamy.
www.turboBMW.pl
k64
Forumowicz

podjade moze nawet za tydzien jak poskladam tak zeby sie poruszac :ph34r: mam nadzieje ze pogoda dopisze wiec szykuj twojego :P chce byc przy strojeniu :cool2:

ales mi dowali ze nawet dobrze wyglada :blink2: :mrgreen:

1.szukam jeszcze lacznika elastycznego wydechu a nawet dwoch, 2,5 cala ale byle nie 10cm bo taki to na psu ...
2.i nie wiesz czy w zorach tam w centrum gdzie planuja maja otwarte w sobote?
3.i masz moze nakretki do kolektora? bo ja mialem nowe kupione ale nie orginalne (szpilki tez) ale sa miekkie i wolal bym nowe wlozyc, niby 1zł kosztuje orginal w serwisie ale nie mam czasu tam jechac :o
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

. pisze: 1.szukam jeszcze lacznika elastycznego wydechu a nawet dwoch, 2,5 cala ale byle nie 10cm bo taki to na psu ...
2.i nie wiesz czy w zorach tam w centrum gdzie planuja maja otwarte w sobote?
3.i masz moze nakretki do kolektora? bo ja mialem nowe kupione ale nie orginalne (szpilki tez) ale sa miekkie i wolal bym nowe wlozyc, niby 1zł kosztuje orginal w serwisie ale nie mam czasu tam jechac :o
1. Łącznik mam nowy chyba z 20cm długi 2,5", podjedziesz, zobaczysz
2. nr do REDO: 32 4341402 zapytaj
3. nakrętek mam z kilkunastu silników tylko gdzie :unsure: sam już nie wiem gdzie tego szukać, jak niepotrzebne to można się na tym zabić, jak szukam to nic nie ma :wink2:
www.turboBMW.pl
k64
Forumowicz

ok , to jest tam gdzie maja sklep z czesciami tez? a z tylu planuja a jeszcze bardziej z tylu felgi prostuja?
bo nawet mam tam kolegi co planuje a nr nie mam dzieki :śmiech:

u mnie to samo, wszedzie pelno srubek a jak cos znalesc to nima, podjade pogadamy.
łącznik mnie ucieszy jak bedzie dobry price. zadzwonie predzej, dosc Ot w moim super temacie :devill2:

http://www.youtube.com/watch?v=3yiyoE5W8j0" onclick="window.open(this.href);return false; :śmiech:
k64
Forumowicz

no i sruuuu

Obrazek

nie było jeszcze zdjec wydechu, nie jest jeszcze skonczony , pare poprawek, łącze elastyczne będzie na DP ,
końcówka 2x2,5` scieta do kielbasy, srodkowy przelotowy 2,5` ktory jest wlasciwie koncowym o dlugosci 90cm :wink2:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

:ok: ładnie Kamil.
zobacz, autko już było na strojeniu, a jeszcze tyle dupereli wyskoczyło. trzymam kciuki, żeby wszystko teraz poszło dobrze.
zastanawiam się jak głośny będzie ten wydech, a wydaje mi się że będzie ostro. mnie np zaczyna powoli już męczyć hałas mojej bawarki i ludzi pewnie też hehe
jak jade w centrum gdzie po obu stronach mam wysokie kamienice to jadąc mamy łapią swoje dzieci za ręce jak byłoby jakieś zagrożenie i nie ma osoby, która nie odwracałaby lub zwracalaby uwagi. wydech + kompressor i ludzie patrzą jak na kosmitę hehe :śmiech:
powodzenia
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
ODPOWIEDZ