Dobra to teraz duży UP
Zabierałem się do tego sporo czasu, w końcu jednak nastał ten dzień.... mowa tu o konserwacja auta z tyłu i zrobieniu całego zawiasu od nowa, również z tyłu.
Jako że nie lubię pół środków poszło po bandzie.... jak zwykle :wstyd:
Najpierw kupiłem cały drugi wózek, a w zasadzie dostałem od kolegi za przysłowiową flaszeczkę. Poszło wszystko do piachu a następnie do proszku. Śrubki wiadomo jak to u mnie złoty ocynk
W między czasie zmotałem poliuretany z olkusza na całe auto (tu podziękowania dla g-rada) i zaczęła się zabawa...
Pierwszy poszedł wózek
Następnie po kolei wahaczyki
Z wleczonymi był trudny temat jak to ugryźć ale poszło wszystko nowe:
piasty, łożyska, osłony tarcz, szczęki ręcznego, sprężynki tulejki, spinki do kabli itd..
Następnie wszystko do kupy razem
Stary wózek musiał opuścić budę w expresowym tempie
Brzydka, ochydna itd.... buda
Po tym wziąłem się za spawanie wzmocnień do budy od Karola z FTWL (Dzięki brachu)
Nastepnie zostały usunięte ogniska korozji a były aż 2 i polecieliśmy z myciem, szlifowaniem, czyszczeniem..... No i konserwacją, którą robił nikt inny jak mój bardzo dobry kumpel Adams za co mu bardzo dziękuję
W między czasie odnowiony został zbiornik paliwa i usunięte ori przewody z pompy paliwa a w ich miejsce wjeżdżają kute teflony o większej średnicy
Następnie okleiliśmy dokładnie budę aby przystapić do malowania konserwacji pod odpowiedni kolor
czyli sztahlgrau (jest sentyment)
Kiedy była już dostatecznie sucha w końcu mogliśmy zaaplikować na swoje miejsce piękny, śliczny i pachnący nowością wózek z kpl zawieszeniem
Upgrade complete,
uważam że zrobiliśmy plan na 120% bo nie sądziłem że to wszystko tak pięknie siądzie
Fura do końca marca musi zaczać jeździć a do zrobienia zostało jeszcze:
-przeniesienie turbo do góry + dp 3,5 cala jeśli się zmieści
-półklatka z zastrzałami do wózka i tylnych kielichów
-wymalowanie całego bagażnika po całej tej imprezie
-czekają też progi z m3
-jesli starczy czasu to skrzydło na tył
No i to by było na tyle póki co, o kolejnych upgrade`ach będę na bierząco informował