500 koni z m52b28+ turbo i zakucie?
-
- Nowy na forum
- Imię: Adrian
500 koni z m52b28+ turbo i zakucie?
Witam. Robię projekt do e30 I mam marzenie mieć minimum 500koni I czy z silnika m52b28 mi to się uda oczywiście turbo I zakucie. Lub też rozwarzam nad silnikiem m30b35 + turbo. I rozwarzam który wariant by był najlepszy.
-
- User
- Imię: Jakub
Re: 500 koni z m52b28+ turbo i zakucie?
Rozwiązania które tutaj widzę:
1. Napisz do fundacji "Mam marzenie"
2. Poczytaj tematy na forum. Zainwestuj w edukację. Popatrz jakie rozwiązania działały, a które się detonowały. TAK, M52B28 się nada. Ale konkretne przygotowanie jest konieczne. I wiedza. I doświadczenie. I zaplecze finansowe. Rzadko ktokolwiek wspomina, ale na 500KM nie podchodź bez 50tyś zł. (jeśli to pierwszy projekt turbo to podwój tę kwotę, jeśli prace będziesz zlecać komuś to potrój).
3. Wsadź wolnossące 2.8 z kolektorem M50, lub M54B30 z baranami, a 50tysi zainwestuj np. w złote monety i zakop w ogródku. Przynajmniej nie straci na wartości.
4. Kup gotowy projekt (silnik) który ktoś już złożył, wystroił a na koniec tej przygody nie może już na niego patrzeć. Porozmawiaj w 4 oczy z kimś kto już przeszedł tę ścieżkę. Przejedź się 4-5 projektami turbo BMW. Ludzie nie czesto chwalą się awariami. Można wszystko, ale bez ogromnego samozaparcia nie będzie działać, opalać i niezawodnie jeździć jak jakieś B58 z milionem korekt, nastaw, i strojenia przez inżynierów którzy nie robią tego przez weekend. Zawsze będziesz się godzić na kompromisy i rzeczy które będą wkurzać (falujące obroty, ruszanie bez gazu, toczenie się w korku, korekty po klimatyzacji lub bez, brak sygnałów silnik-buda, diagnostyka, odpalanie zimny-ciepły, itp., itd.). Jeżdżę turbo projektem 500Km na co dzień, wiem co mówię.
1. Napisz do fundacji "Mam marzenie"
2. Poczytaj tematy na forum. Zainwestuj w edukację. Popatrz jakie rozwiązania działały, a które się detonowały. TAK, M52B28 się nada. Ale konkretne przygotowanie jest konieczne. I wiedza. I doświadczenie. I zaplecze finansowe. Rzadko ktokolwiek wspomina, ale na 500KM nie podchodź bez 50tyś zł. (jeśli to pierwszy projekt turbo to podwój tę kwotę, jeśli prace będziesz zlecać komuś to potrój).
3. Wsadź wolnossące 2.8 z kolektorem M50, lub M54B30 z baranami, a 50tysi zainwestuj np. w złote monety i zakop w ogródku. Przynajmniej nie straci na wartości.
4. Kup gotowy projekt (silnik) który ktoś już złożył, wystroił a na koniec tej przygody nie może już na niego patrzeć. Porozmawiaj w 4 oczy z kimś kto już przeszedł tę ścieżkę. Przejedź się 4-5 projektami turbo BMW. Ludzie nie czesto chwalą się awariami. Można wszystko, ale bez ogromnego samozaparcia nie będzie działać, opalać i niezawodnie jeździć jak jakieś B58 z milionem korekt, nastaw, i strojenia przez inżynierów którzy nie robią tego przez weekend. Zawsze będziesz się godzić na kompromisy i rzeczy które będą wkurzać (falujące obroty, ruszanie bez gazu, toczenie się w korku, korekty po klimatyzacji lub bez, brak sygnałów silnik-buda, diagnostyka, odpalanie zimny-ciepły, itp., itd.). Jeżdżę turbo projektem 500Km na co dzień, wiem co mówię.
-
- Nowy na forum
- Imię: Adrian
Powiem tak, na finanse nie patrze bo duże mam zaplecze. Do złorzenia i wystrojenia od tego mam znajomych co się takimi zeczami zajmują. A nie chcem być jakimś tam Januszem co kupi taki samochód i będzie się chwalił że sam go składał. Bo już znam paru. I rozbieram samochód do goła i maluje od podstaw. A MOJE PYTANIE BYLO CZY DA SIE UZUSKAC Z TEGO SILNIKA 500 KONI + A nie rozpisywać się bez sensu i zniechęcać ludzi.. pozdrowienia..
- KonradGT
- Forumowicz
- Imię: Konrad
No to przecież kolega wyżej Ci napisał, że się da. Teraz grzecznie przeproś i napisz do admina o usunięcie lub przeniesienie tematu
-
- User
- Imię: Robert
Jak masz znajomych do złożenia i wystrojenia to pewnie się na tym znaja, zaplecze jak twierdzisz masz, zostaw im auto niech działają. Odpowiedzi na Twoje pytania są w prawie każdym temacie tutaj.