BMW E46 330D

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
tomp
Nowy na forum
Imię: Tomek

Re: BMW E46 330D

Post autor: tomp »

korona pisze: Wtryski pasują p&p ? Z ciekawości - auto kopci przy bucie? Z modyfikacji przy samym silniku to tylko wtryski? Reszta układu paliwowego ori bez żadnych zmian?
Tak, pasują P&P, brak praktycznie jakiegokolwiek dymu do 4k obr. Reszta układu paliwowego - seria
korona pisze:Tylna opona potężna - czy czuć uślizgi mimo zamontowania takich dobrych opon? Jak to zmieściło się pod tylne nadkola? Jaka jest szerokość tylnej felgi?
Dzisiaj zamontowałem, powinno być w miarę ok, uślizgi oczywiście będą. Felgi to 8,5" oraz 9,5". Z tyłu ET 45 zatem nic nie ociera, jest tip top
korona pisze:Szkoda że zakres użytecznych obrotów tak mały, no ale w końcu to diesel. Myślałeś już nad założeniem 2 identycznych turbin równolegle jak np w N54? Czy jednak będzie jakaś jedna większa turbina?
myślę od czasu jak mi o takim rozwiązaniu powiedziałeś :) Mam jednak wątpliwości czy zestaw taki da radę pompować tak jak biturbo z e90 - M57N2, chodzi o zakres pomiędzy 4000 - 5000 obr/min. Wydaje mi się, że dwie małe turbiny vnt nie dadzą rady. Dół będzie rewelacyjny, 3-4k obr pewnie podobnie jak na serii. Chętnie wysłucham Waszych opinii na ten temat. problemem jest także brak dostępu do map seryjnych turbin vnt, żeby wszystko można było policzyć

Tymczasem ogłoaszam, że wiosna się zaczęła :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CUP HOLDER jest rewelacja :D

Obrazek
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

gratuluje niuuutooona :ok: :eee:
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
tomp
Nowy na forum
Imię: Tomek

Post autor: tomp »

samochód jest na sprzedaż, zapraszam
http://www.turbobmw.pl/viewtopic.php?f= ... 760#p11760" onclick="window.open(this.href);return false;
seiko
Nowy na forum
Imię: Pasta

Post autor: seiko »

ciekaw jestem jak ten moment Nm wytrzymuje blacha w bagażniku i mocowanie tylnej belki do nadwozia..... bez wzmocnienia pewnie powyrywane, bo seryjnie jest to słabo zrobione i często pęka.
ODPOWIEDZ