Fotka z przymiarki kolektora pod maską:

. pisze: Skoro tyle powstaje fur ostatnio doladowanych wkoncu mozna by bylo zrobic jakis spot na wiosne doladowanych![]()
IMO ostatni cylinder dostanie najwięcej powietrza .. pisze:ladna gleba i felgi, a reszta to wiesz, tutaj na forum juz standard![]()
Skoro tyle powstaje fur ostatnio doladowanych wkoncu mozna by bylo zrobic jakis spot na wiosne doladowanych![]()
powodzenia zycze, i trakcji![]()
kolektor ssacy wyglada na mocny zrobiony, czy sa jakies dodatkowe przegrody kierujace strumien na poszczegolne cylindry - w dalszym ciagu jednak ostatni cylinder ma najdluzsza droge jesli chodzi
o doladowanie a wiec co by sie nie okazalo ze nie będzie na nim brakowac troszku.
ladnie !
pozdrawiam
na mysli mam 6 cyl ten od strony podszybcia, tam dojdzie najmniej tlenu gdyz jest daleko ...DOHC pisze:IMO ostatni cylinder dostanie najwięcej powietrza .. pisze:ladna gleba i felgi, a reszta to wiesz, tutaj na forum juz standard![]()
Skoro tyle powstaje fur ostatnio doladowanych wkoncu mozna by bylo zrobic jakis spot na wiosne doladowanych![]()
powodzenia zycze, i trakcji![]()
kolektor ssacy wyglada na mocny zrobiony, czy sa jakies dodatkowe przegrody kierujace strumien na poszczegolne cylindry - w dalszym ciagu jednak ostatni cylinder ma najdluzsza droge jesli chodzi
o doladowanie a wiec co by sie nie okazalo ze nie będzie na nim brakowac troszku.
ladnie !
pozdrawiam
Przy tak dużych przepływach powietrze zachowuje się jak ciecz, nie liczy się tyle odległość, co kształt i zapewnienie równego podziału. Wyobraź sobie że lejesz tam wodę pod ciśnieniem, i tak zaprojektuj by nigdzie nie dostawało się go ani za mało, ani za dużo. Środkowy kolektor to przykład źle dobranego rozwiązania, ostatni cylinder będzie ewidentnie przeładowany w stosunku do tych za przepustnicą, i tam będzie za ubogo.. pisze:na mysli mam 6 cyl ten od strony podszybcia, tam dojdzie najmniej tlenu gdyz jest daleko ...DOHC pisze:
IMO ostatni cylinder dostanie najwięcej powietrza .
schemat korony (Adama)
ja tam niechce gdybac ale to nie jest tak ze damy sobie jakis tam kat i tyle ... robienie kolektora ssacego to juz wyzsza szkola jazdy i przydalo by sie 6 czujnikow egt ..
choc nie twierdze ze u was zle wyglada wychylenie ... mam strach przed takim czyms jak ktos chce dmuchac powyzej 2barów
Bez obciążenia otwiera Wam się WG? Na pewno zawór jest szczelny na swoim gnieździe? Pozdr.Szary pisze:Wczorajsze testy scream pipe![]()
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... j0fKf4BFJk" onclick="window.open(this.href);return false;