przy 3300 jest pełen boost i WG napxxxxxx jak głupi wiec ile też przesunie się zanim będzie 0,6 czy 1 bar? BOV upuszcza już przy 3 tys (delikatnie)
Myślę że bedzie mega pozytywnie. Samochó o dziwo (pewnie dzięki vanosowi i DISie) jest bardzo elastyczny z dołu a wejście w doładowanie jest mega płynne
Edited by mod:
Staramy się nie używać niecenzuralnych słów.
nawet jak 1 bar bedzie przy 3.7 (to pewnie tylko na wysokich biegach) to do dupowozu sie to moim zdaniem nie nadaje ale co kto lubi ja tam wole miec 1 bar przy 2.5
nawet jeśli, kurde gdybasz HZ poczekaj a zobaczysz że grubo się mylisz.... Ty wolisz przy 2,5 a ja chciałem mieć równo w połowie obrotów boost bo auto jest typowym uliczniakiem więc cel został osiągnięty.... i uwierz mi że boost będzie na każdym biegu....
boost przy 3,5k to bardzo dobry rezultat, pozwoli zachować ekonomię poruszania się poniżej boostu. Z innej beczki, stroiłem niedawno auto gdzie turbina wstawała od 1500 obr. to był koszmar. Przy lekkim muśnięciu gazu wyrównywało się ciśnienie w kolektorze, autem nie dało się normalnie jeździć.
hz10 pisze:nawet jak 1 bar bedzie przy 3.7 (to pewnie tylko na wysokich biegach) to do dupowozu sie to moim zdaniem nie nadaje ale co kto lubi ja tam wole miec 1 bar przy 2.5
nawet niech jest jak piszesz to do tych 3,5 tys obr te auto bedzie prawie jak seryjne 330 , 200koni nie robilo problemu jakos ludzkosci w n/a w tym samochodzie.
hz10 pisze:szczerze mówiąc to n/a nie jedzie... ale wszystko zależy jakie sie ma dupowozy.
Przecież w n/a cały czas jest turbo dziura, dlatego nie jedzie... Co do wstawania to według mnie jest w sam raz, może i m54 3.0 N/A w serii ma ten moment od dołu i nie trzeba było kręcić żeby jechało, ale w m50 już jak się chciało jechać to trzeba było mieć te 4000 obr. A z tą turbiną będzie podobnie te 3500-4000 moment sie pojawi i będzie jak w N/A, tyle że trochę więcej nm...