E46 zakuty 2jz + PT7675 1060km 1060 Nm

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzysiu134
Turbo-Team
Imię: krzysiu

Re: E46 M54 + GT35 by Leo

Post autor: krzysiu134 »

Masz niezłe cichociemne auto nie jeden sie zdziwi :ok: Osłona pokrywy zaworów masz zrobioną hydrografiką ? Jak ona sie zachowuje pod wpływem temperatury ?
M52B25VT 326KM 475Nm 0,8bara
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team
Imię: Adam

Post autor: leo »

osłonę malowała mi taka dziewczyna z wrocka markerem do sharpie i na to poszedl lakier, co do zderzaka to jest to ori aero pakiet ale tylko prżód bo reszta to mpak....

taki był właśnie zamysł żeby zrobić sleepera ;)
BMWexpert Motorsport
DOHC
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: DOHC »

Zajebi... Masz to auto... Gratuluje .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Dzisiaj udalo sie zalozyć nową pompę paliwa.

Kilka fotek z prac:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myślałem że będzie więcej problemów ale jedynym był kruciec który oryginalnie jest prosty a ja musiałem dać zagięty ;)
BMWexpert Motorsport
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Samochód w niedzielę został dostarczony Michałowi do Poznania. Oczywiście plan był taki że wyruszamy po 9 i w okolicach 15-16 jesteśmy z powrotem we Wrocku.... Jasne....

Fure załadowaliśmy już w sobotę i tak czekała na nas do neidzieli:

Obrazek

Dopinamy pasy i ruszamy w podróż. Przed nami jakieś 165km.

Obrazek

Przygoda zaczęła się w połowie drogi do poznania jak pękła nam opona w autolawecie. Poprzedni kierowca nadymał do wszystkich kół po 5 atmosfer a my nie sprawdziliśmy ile jest....
Rozdymało ją dość konkretnie

Obrazek

Kiedy chcieliśmy odkręcić zapas który był na ramie kabiny okazało się że nei mamy tak długiej nasadki żeby dojść do nakrętki. No i się zaczęło. Znalazł się na szczęście bardzo uprzejmy Pan który kazał nam wjechać do siebie na posesję i użyczył kątówki (z tarczą do betonu ale lepszy rydz niż nic) Nacięliśmy nakrętkę a później przecinakiem odkręciliśmy nakrętkę.

Pozostało już tylko zdjąć koło i założyć nowe, no właśnie. Wjechaliśmy na trawnik i kolejny problem to siadający podnośnik więc zrobiliśmy to na 2 żaby przez deskę i jakoś poszło. 3 siłownik pod pióra od resoru i koło wylądowało na miejscu. Pomocny pan nie miał jednak kompressora do napompowania zapasu bo ten był pusty więc znaleźliśmy dymałkę na 12v... ale bez końcówki tylko z uciętymi kabllami....
BMWexpert Motorsport
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Obrazek

Kolejny problem napotkaliśmy chcąc wyjechać z posesji uprzejmego pana... Mokra trawa i dośc grzaski teren wyraźnie utrudniał nam wyjazd. Finalnie skopaliśmy Panu trawnik i wyjazd tak że chyba długo nic tam nie urośnie :hyhy:

Kolejna misja to upuszczenie powietrza do odpowiednich wartości. Zjechaliśmy na pierwszą stację i się zaczęlo. Za krótki wąż od kompresora wyraźnie utrudniał napompowanie kół, a raczej pospuszczanie z nich powietrza po drugiej stronei auta:
BMWexpert Motorsport
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Obrazek
BMWexpert Motorsport
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Po tych wszytskich perypetiach udało się dotrzeć do Poznania i wyładować furaka u Michała.

Droga powrotna była już przyjemna i spokojna

Obrazek
BMWexpert Motorsport
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

Zawsze tak jest super haha
Awatar użytkownika
Pan. B
Forumowicz
Imię: Marcin

Post autor: Pan. B »

Przygoda, przygoda , każdej chwili szkoda ;) Zawsze jest jakaś niespodziewajka. Ważne że furmanka dotarła na strojenie.
rabbit 46
User
Imię: tomek

Post autor: rabbit 46 »

Co nowego w temacie?
Podobno zaszły jakieś zmiany w silniku?
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Heh a no zaszły.

Silnik dziisaj wjechał z powrotem do budy już z nowymi korbami ;)

Korby z m50, podfrezowany blok i delikatnie przerobione same korby, do tego nowe panewki sputtery z diesla a na koniec wyważanie korbowodów i tłoków z dokłądnością do 0,1 grama. Wszystko po to aby był ten słynny i kochany przez wszystkich 1 BAR ;)

Aktualnie motor hula na 0,7 bara i jestem strasznie zadowolony z tego jak to jezdzi. Michał ogarnął wszystko elegancko i podziekowania mu za to :piwo:
BMWexpert Motorsport
ruchman
Nowy na forum
Imię: Rafał

Post autor: ruchman »

Leo, testowałeś już może swoją szpere?

Na allegro widzę, że jest do sprzedania właśnie taki wynalazek:
http://allegro.pl/szpera-lsd-e30-e36-du ... 64697.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

mam ale spręzynki które mi zrobili okazały się za słabe i szpera puszcza przy 30 Nm, trzeba będzie zrobić mocniejsze springi i wtedy spróbować.... mogę włożyć ten dyfer na próbę ale wiem że nie będzie rewelacji ;)
BMWexpert Motorsport
Awatar użytkownika
leo
Turbo-Team

Żeby nikt nie myślał że ostatnio temat umarł ;)

Aktualnie pracuję nad lekkim kołem zamachowym (oczywiście jednomas), do tego tarcz sprzęgłowa z kewlarowymi okładzinami a na to docisk z diesla. Żeby tego było mało mam już skrzynię 6b nie z diesla a getraga mega lekkiego bo na oko jakieś (przynajmniej) 10kg lżejszy niż skrzynia z m54 ;)

Obrazek

W końcu dostałem filtry i tu podziękowanie dla Marleya z DB tuning za ogarnięcie go w wyśmienitym rozmiarze:

Obrazek

filtr oczywiście simota bo tylko oni mieli odpowiedni rozmiar a chodzi o 90mm na wejściu żeby to upchać na przepływomierz.

Na koniec BIG BRAKE KIT zaciski 4 tłoki brembo a do tego tarcze z 330 performance nawiercane, z aluminiową piastą

Obrazek

W czwartek jadę do hamburga po moje kółka i mam nadzieję że się nie zawiodę bo farba już wybrana opony w sumie też brakuje tylko kółek :)
BMWexpert Motorsport
ODPOWIEDZ