Bemben pisze: ↑12 sty 2021, o 05:12
PS. Czas nieważny? No przestań, nie rób z tego górki. Jednak Leo kiedyś dobrze powiedział, szkoda jakiekolwiek cyferki wstawiać bo znajdą się "lepsi".
Trochę za mocno się napinasz, zwrócił Ci uwagę bo sam program wrzucił pomiar na "nieprawidłowy" patrz - stempel w prawym górnym rogu. W Łodzi pomiary z górki której nawet program nie wyrzuca są sporo lepsze niż w drugą stronę pod górkę (przy aucie robiącym ~10s jest to bodajże 0,3s róznicy średnio jak dobrze pamiętam) I oczywiście czasy tak jak wykresy od zawsze były i będą powodem do dyskusji. Takie nasze męskie charaktery...
Z tym sporo do urwania to bym nie szalał, nie wiem mam wrażenie, że trochę przesadzacie. E46, zwłaszcza coupe to nie są lekkie auta. Moja w dieslu na wadze pokazała 1530kg, teraz z M50 miałem kiedyś podjechać ale czasu zawsze brakuje, choć bez wątpienia 1600kg złamałem, kwestia o ile
Kolejna kwestia, że pomiar z górki ale i pogoda sprzyjająca - 0st. Latem może być problem powtórzyć

I kwestia zrobienia tego samego w E36 które będzie miało już na starcie mniej kilo, nie pamiętam ile dokładnie czy też e30... No panowie co tu porównywać?
Co do czasów typu 7,5s w E36 to na takie czasy według mnie trzeba mieć ~500KM albo naprawdę nisko zejść z masą. (E36 2JZ-GTE Lesia wg rankingu robiło 7,5s 100-200 przy mocy 500hp, nie jest napisane kiedy był pomiar ale znając Lesia to czwartkowy letni wieczór czyli rejon 15st strzelam)
Dla porównania nowoczesny wóz z duża ilością aluminium, włókna węglowego, szybką skrzynią czyli BMW M4 F82 potrzebuje 500-520 koni na takie czasy jak 7,4-7,5s i nie są to jakieś wyssane dane z 1 sztuki kolegi z USA tylko tak po prostu jadą te auta, takie robią wyniki u człowieka który stroi takie i nie tylko takie BMW.
Szkoda, że Waldek nie prowadzi już aktywnie pomiarów racelogic na facebooku, ale spore archiwum zostało na bmw-sport i fajnie mozna sobie popatrzeć w kwestii odniesienia czasów do pojazdów.