Wtryski z m5 e34 3.8 od kolegi Forti - ego za co będę miał u niego chyba dług wdzięczności do końca życia ale to już inna historia... Dzięks Forti jeszcze raz! no i za pomoc
też chciałem kiedyś brać do e34v8 ale po telefonie do nich zrezygnowałem , ponieważ pan z którym rozmawiałem nie chciał dać gwarancji ze te tarcze wytrzymią obciążenie przy .......mocniejszym m50b25 .
w efekcie po kilku tygodniach wycofali je z oferty .
tak więc chyba nie najlepszy towar oferują .
Przymiarki IC niestety musiałem zrezygnować z wielu rzeczy bo nie było gdzie go założyć a na dole nie chciałem bo auto na tor a nie do lansu wiec jakieś wypadnięcie z trasy i by było po IC
wcześniej zapomniałem dodać kupiłem dwie uszczelki goetze i przekładkę 1mm
Hej Troche mnie tu nie było i widzie że koledzy idą grubo do przodu wszystkim gratuluje!! i jak będe miał chwile to prześle fotki z daleszej budowy i mam nadzieje że was zaskoczę
z tego co pamiętam pojechaliśmy do jelcza:
i pojawiły się 1 -wsze problemy e30 gubiło olej co się później okazało z podstawy filtra oleju którą dałem do planowania
po usunięciu usterek przyszedł czas na trening wrocław
trening tragedia wydmuchało uszczelkę przy turbo i moja buma zaświeciła żywym ogniem a dokładniej cewka na 1 cylindrze
Po założeniu nowych uszczelek itd wypuściliśmy się z kolegą na trening do wyrazowa, tor super polecam ciasny techniczny wszystko fajnie poza tym że po zrobieniu 5 okrążeń coś zaczęło stukać (fota jadę i słucham co to )
okazało się że mój dyfer wtedy jeszcze 4.10 mała głowa(czyli efekt non stop zmień bieg bo miesza) się rozleciał a mojemu koledze w e30 335i komp odmówił posłuszeństwa. Wpadliśmy na pomysł (wtedy myślałem że super) i wyciągneliśmy z jednej bety do drugiej dyfer na torze w niecałą godzinę.
Kolega (Bobi Pozdro) miał taki sam u siebie więc auto jechało tak samo co ciekawe nawet 4 biegiem nie było żadnej zmuły i e30 szła pełnymi bokami, jednak nie na długo bo później pękł kolektor i znowu na pokładzie miałem pożar. Zapaliła się instalacja i ze smutnymi minami wróciliśmy do wroc. Wtedy powiedziałem sobie dość trzeba to ogarnąć raz a dobrze !.