tommo21 pisze:Jaka skrzynia będzie w aucie? 6 biegowy manual z 540 czy coś innego?
Nie nie bedzie to skrzynia z v8 nie dosc ze jest droga to jeszcze trudno dostepna. Bedzie to 5 biegowy manual wszystkiego dowiecie sie wkrotce bo elementy ukladanki juz sa na miejscu.
Widziałem co robi E30 cabrio z M70B50 pod maską w manualu i z lekkim zamachem. Będzie syto
Najfajniejsze jest to że z V12 pod maską zdaje się być więcej miejsca niż z V8 z racji że to konstrukcja 24 zaworowa
Co do wagi to naprawdę nie ma co płakać. Aluminiowy blok, + 2 12 zaworowe czpaki na konikach. Podobnie pewnie do M30.
Moj kumpel z Mosiny ma E30 Carbio z V12 , momentu od dołu napewno Ci nie zabraknie ,bo zapierdziela to na każdym biegu . Skrzynia bedzie własnej roboty ? Tzn przespawacie dzwon z automata to jakiegos manuala ??
Jak bedzie z czyms problem to dawac znac , przedzwonie do kumpla i moze odpowie na kilka waszych pytan.
Powodzenia
Orhe pisze:Moj kumpel z Mosiny ma E30 Carbio z V12 , momentu od dołu napewno Ci nie zabraknie ,bo zapierdziela to na każdym biegu . Skrzynia bedzie własnej roboty ? Tzn przespawacie dzwon z automata to jakiegos manuala ??
Jak bedzie z czyms problem to dawac znac , przedzwonie do kumpla i moze odpowie na kilka waszych pytan.
Powodzenia
Też napisałem wcześniej, ze jak doładowanie to kompresor bo turbo to kiepsko. W/w E30 V12 biturbo to chyba jedyny taki projekt. Widziałem opis na jakimś forum od A do Z i wkład pracy i ilośc przeróbek miażdzy.
nie spawaj dzwonu razem ze skrzynią tylko zrób flanszę skręcaną ze skrzynią,w razie awarii przykręcisz tylko drugą skrzynię.Robiłem podobny manewr ze skrzynią do v8 wyszło około 1500zł razem ze sprzęgłem i zamahem,trzymam kciuki za projekt
Karolo pisze:Też napisałem wcześniej, ze jak doładowanie to kompresor bo turbo to kiepsko. W/w E30 V12 biturbo to chyba jedyny taki projekt. Widziałem opis na jakimś forum od A do Z i wkład pracy i ilośc przeróbek miażdzy.
Co by nie mówić jeśli ten silnik będzie tak wsunięty jak wcześniej M50 to może to całkiem ciekawie jeźdzsić, dodatkowo ma dużo momentu w serii a nie jest zbyt wysilony co powinno się przełożyć na jego bezawaryjnośc. Pwodzenia
No tragedia, chłopaki znowu się nie popisali. Wiem, że będzie to trudne, ale postaraj się zważyć ten silnik i zamkniesz usta niedowiarkom.
Trzymam kciuki i wróżę, że nie raz będziesz zadowolony upalając ten mało wysilony silnik, spoglądając z szyderczym uśmiechem na wysilone r4 z wysranymi uszczelkami, które rzekomo są stworzone do motorsportu