BMW E36 M3 2JZGTE dla Piotra 534KM 728NM

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Imię: Michał
Kontakt:

Re: BMW E36 M3 2JZGTE dla Piotra

Post autor: Michał_Małecki »

Witam.

Kolejne strojenia uwidoczniły problem z wytrzymałością dotychczasowego sprzęgła. Powyżej 1.2bar i agresywniejszym zapłonie sprzęgło zaczynało się ślizgać. Można byłoby zostać przy doładowaniu rzędu 1.0bar, lecz celem jest sporo więcej. Także zestaw został wyjęty i obecnie działamy nad znacznie wytrzymalszym układem sprzęgła.
Szpera pisze:Dobra robota :heh: jakich rozmiarów jest IC?
Dzięki. IC to 450x300x76mm z http://www.fmic.pl.
dani88 pisze:jak w porownaniu z 1jz??
Jesteśmy jeszcze na etapie modyfikacji, więc sądzę, że nie jest to jeszcze czas porównań. Natomiast na pewno 0.5l więcej pojemności robi swoje przy wstawaniu turbo.

Stay tuned,

Michał.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Re: BMW E36 M3 2JZGTE dla Piotra

Zrobiliśmy dziś armagedon na hamownii. Boost 1.25bar

Obrazek
Maleckis Motorsport
tdserek
Forumowicz
Imię: SEREK

Re: BMW E36 M3 2JZGTE dla Piotra 534KM 728NM

Post autor: tdserek »

jest grubo:D heh rozumiem ze silnik 2jzgte ma w serii duzo wiekszy potencjal niz :D m50:D
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Dobra, wykąpałem się, wypiłem melisę, emocje opadły, więc mogę pisać. Bez żartów, najszybsze auto, jakim jechałem, totalny przekozak! Spodziewaliśmy się ładnego wyniku, ale moment zdecydowanie zrobił z nas rozpierduchę :)

Zabawne w ogóle, że mieliśmy zupełnie inny plan. Celowaliśmy w 1.5bar i liczyliśmy, że uda się jakoś doczołgać do granicy 500KM. Podczas strojenia paliwo skończyło mi się na takim 1.25bar, 1.3bar dałoby się na siłę wycisnąć, ale wolałem już o te 0.05bar obniżyć boost dla mojego spokoju. Rozczarowani tym jak szybko skończyły się wtryski 630tki, już z właścicielem Piotrkiem zastanawialiśmy się nad kolejnym krokiem, aby dobrnąć do granicy 500KM. Chcieliśmy jednak wcześniej tak ot wyskoczyć na hamownię ?aby zobaczyć na czym stoimy?? i w sumie jesteśmy już za tym, co planowaliśmy osiągnąć, na zdecydowanie mniejszym booście niż planowaliśmy ustawić. Mam nadzieję, że tym razem Piotrek będzie w 100% zadowolony z efektu. Co ja gadam, na pewno będzie, bo z JZ?etem nie ma dyskusji :D

Pozdro!
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
szarybmw
Forumowicz
Imię: mat

Post autor: szarybmw »

No ładnie :D ale 1.5bar chyba bedzie ?
Blacha
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Blacha »

Wow Michał gratki, ponad 500 konia na takim dmuchnięciu, że już o Nm nie wspomne :clap:
Udają ci się te JZ-ty, nic tylko czekać jak twój w drifcie będzie miał 5 z przodu w wyniku :wink2:
Powodzenia
rom089
User
Imię: roman

Post autor: rom089 »

mega wynik ;) gratulacje

jakies filmy z testow lub z hamowni ?
Ko$$a
Nowy na forum

Post autor: Ko$$a »

gruby wynik . jakis filmik ??
Awatar użytkownika
Wąski
Turbo-Team
Imię: Wąski

Post autor: Wąski »

:ok:
:heh:
Wąski
BSS
turboexpert.pl
TOMMY
User
Imię: Tomek

Post autor: TOMMY »

:pasuje: bardo ładny wynik ale do codziennej jazdy to chyba cieszko bedzie smigac tym po ulicach bo bedzie korciło depnąć w podłoge,gratulacje z wyniku :pasuje:
Blacha
Forumowicz

Post autor: Blacha »

TOMMY pisze::pasuje: bardo ładny wynik ale do codziennej jazdy to chyba cieszko bedzie smigac tym po ulicach bo bedzie korciło depnąć w podłoge,gratulacje z wyniku :pasuje:
Chyba nie tyle moc by przeszkadzała w jeździe po mieście lub stanie w korku co sprzęgło spiekowe. Nazwał bym je hardcorem do "codziennej jazdy" :wink2:
DOHC
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: DOHC »

ten niuton niszczy psychikę koni tez nie mało. Gratuluje
Awatar użytkownika
szarybmw
Forumowicz
Imię: mat

Post autor: szarybmw »

Czyżby to ta sama M3 ?? :wink2: http://www.youtube.com/watch?v=Ly4M3Lsk79U" onclick="window.open(this.href);return false; , Dużo jej już nie brakuje :heh:
Awatar użytkownika
Szpera
Forumowicz
Imię: Grzesiek

Post autor: Szpera »

szarybmw pisze:Czyżby to ta sama M3 ?? :wink2: http://www.youtube.com/watch?v=Ly4M3Lsk79U" onclick="window.open(this.href);return false; , Dużo jej już nie brakuje :heh:
tam to już wogle dla niuta skali braknie :clap: , mega kozacki niut :devill2: , gratuluje zaskoczenia co do mocy a boostu przy jakim to osiągneliście, ma potęncjał ten piec :heh: , pozdro
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

TOMMY pisze::pasuje: bardo ładny wynik ale do codziennej jazdy to chyba cieszko bedzie smigac tym po ulicach bo bedzie korciło depnąć w podłoge,gratulacje z wyniku :pasuje:
Czy ja wiem? Dzisiaj jeździłem z mamą Piotrka E36tką na przedświąteczne zakupy i jak najbardziej jest to normalne auto. Mama nawet się nie zorientowała, że to auto jest ponad 6 razy mocniejsze od jej Sieny :heh: .
szarybmw pisze:No ładnie :D ale 1.5bar chyba bedzie ?
Na obecną chwilę nie ma w planach już zwiększania boostu. Skoro cel udało się osiągnąć, to nie brniemy bez sensu dalej.
Blacha pisze:Wow Michał gratki, ponad 500 konia na takim dmuchnięciu, że już o Nm nie wspomne :clap:
Udają ci się te JZ-ty, nic tylko czekać jak twój w drifcie będzie miał 5 z przodu w wyniku :wink2:
Powodzenia
Dzięki! Zapraszam na strojenie Twojego JZ'eta :wink2: . Co do mojego świstaka, to jakieś tam graty siedzą pod choinką hah.

Wesołych Świąt

Michał
Maleckis Motorsport
ODPOWIEDZ