BMW E34 M5 3.8 Turbo GT4088R dla Jerzego 577KM 816NM
-
- User
- Imię: Michał K
Re: BMW E34 M5 3.8 Turbo GT4088R dla Jerzego
Miło się czyta takie projekty:) Wreszcie coś innego,coś co przykuwa uwagę:)
-
- Nowy na forum
- Imię: Przemek
Jurek gratulujemy odważnej decyzji! - jak już Emka będzie jeździć na doładowaniu to podjedź do nas się pochwalić
Jeśli chodzi o doładowane S38 w Pl to ten jest moze pierwszy z turbo, ale od już kilku miesiecy jeździ doładowane S38, ale w inny sposób...

http://youtu.be/5Z-oIzTQ7XI" onclick="window.open(this.href);return false;

Jeśli chodzi o doładowane S38 w Pl to ten jest moze pierwszy z turbo, ale od już kilku miesiecy jeździ doładowane S38, ale w inny sposób...

http://youtu.be/5Z-oIzTQ7XI" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowy na forum
- Imię: tomek
chyba dawno temu juz bylo doladowane S38 w polsce?

- jendrek e30
- User
- Imię: Jendrek
Zgadza się było znam to auto. Tylko borykało się z problemami, pozatym widziałem na bemowie na ćwiartce jak silnik się poddał
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM

-
- Nowy na forum
- Imię: Jerzy
Przemek, a jak tam Wasz projekt? Czytałem o pewnych problemach na zagranicznym forum. Może wypadałoby w końcu założyć jakiś temat 
Zna ktoś wyniki jakie wypluło to E30 na S38B36 ?

Zna ktoś wyniki jakie wypluło to E30 na S38B36 ?
- korona
- Administrator
- Imię: Adam
To jest oryginalne E30M3 znana jako "mandaryna", miało chyba ok 700KM ale krótko bo podczas pierwszych przejazdów coś nie wytrzymało. Ostatecznie auto poszło na części... To było z pięć lat temuVenom pisze: Zna ktoś wyniki jakie wypluło to E30 na S38B36 ?
www.turboBMW.pl
-
- User
- Imię: Marcin
OTkorona pisze:To jest oryginalne E30M3 znana jako "mandaryna", miało chyba ok 700KM ale krótko bo podczas pierwszych przejazdów coś nie wytrzymało. Ostatecznie auto poszło na części... To było z pięć lat temuVenom pisze: Zna ktoś wyniki jakie wypluło to E30 na S38B36 ?
wg opisu autora to miala ok 1000 KM
koniec OT
-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
11.625 > SSS Bemowo II 2005 , a wiec dokladnie 7 lat temu , a o wiele wczesniej zaczynali juz z tym kabinowac.
Keyser bo do niego samochod nalezal to poczatki bmw turbo i 1/4 mili w Polsce. Niestety nie mam skanu czasopisma a byl artyk. ( w sieci opisu projektu brak). no ale to tak poza tematem a wiec sorki za ot.
Keyser bo do niego samochod nalezal to poczatki bmw turbo i 1/4 mili w Polsce. Niestety nie mam skanu czasopisma a byl artyk. ( w sieci opisu projektu brak). no ale to tak poza tematem a wiec sorki za ot.
-
- Nowy na forum
- Imię: Michał
Projekt mega
kiedy strojenie ? 

- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Oj, raczej pod koniec grudnia - jak pogoda oczywiście pozwoli. Na razie kończę składać kolejnego JZ'eta.Elfik pisze:Projekt megakiedy strojenie ?

Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
-
- Forumowicz
- Imię: Filip
powodzenia
ciekawy jestem efektu .
jakie planujecie doładoanie w s38? (jeśli nie doczytałem to
)

jakie planujecie doładoanie w s38? (jeśli nie doczytałem to

- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Silnik został dotarty, więc zabraliśmy się za bardziej fascynujący etap projektu.
Jeszcze w trakcie docierania silnik zgasł i już nie chciał odpalić. Okazało się, że ktoś wcześniej próbował leczyć przewody cewki 3. cylindra i w efekcie straciliśmy zapłon po stacyjce w wiązce silnikowej.

Przy okazji podłączony został Ecumaster

Na życzenie właściciela fabryczny przepływomierz S38 zostanie zastąpiony łatwiej dostępnym z S50

Dolot do plenum

BOV

Niestety przy fabrycznym zderzaku nie jest możliwy montaż większego IC. Nie ma sensu montować większego skoro i tak nie będzie miał nawiewu na całej powierzchni.

IC ze swoim mocowaniem

Dolot od IC do TB w całej okazałości

W międzyczasie fabryczna pompa paliwa została zastąpiona wydajniejszym Aeromotive'm

E34 ma całkiem zmyślnie wykombinowane mocowanie pompy w baku, także Aeromotive znalazł się w seryjnym koszu na pompę

Kolektor PPF na silniku

Dołączył do niego Garrett

Konieczne było wycięcie kilku fabrycznych mocowań aby zyskać miejsce i zapobiec ranom ciętym na rękach

Jedziemy z wydechem

Downpipe zakończony V-bandem dla łatwiejszego montażu

W tym miejscu jesteśmy obecnie

Doładowanie jeszcze nie jest zaplanowane, wszystko wyjdzie podczas strojenia.
Stay tuned,
Michał Małecki .
Jeszcze w trakcie docierania silnik zgasł i już nie chciał odpalić. Okazało się, że ktoś wcześniej próbował leczyć przewody cewki 3. cylindra i w efekcie straciliśmy zapłon po stacyjce w wiązce silnikowej.

Przy okazji podłączony został Ecumaster

Na życzenie właściciela fabryczny przepływomierz S38 zostanie zastąpiony łatwiej dostępnym z S50

Dolot do plenum

BOV

Niestety przy fabrycznym zderzaku nie jest możliwy montaż większego IC. Nie ma sensu montować większego skoro i tak nie będzie miał nawiewu na całej powierzchni.

IC ze swoim mocowaniem

Dolot od IC do TB w całej okazałości

W międzyczasie fabryczna pompa paliwa została zastąpiona wydajniejszym Aeromotive'm

E34 ma całkiem zmyślnie wykombinowane mocowanie pompy w baku, także Aeromotive znalazł się w seryjnym koszu na pompę

Kolektor PPF na silniku

Dołączył do niego Garrett

Konieczne było wycięcie kilku fabrycznych mocowań aby zyskać miejsce i zapobiec ranom ciętym na rękach

Jedziemy z wydechem

Downpipe zakończony V-bandem dla łatwiejszego montażu

W tym miejscu jesteśmy obecnie

My teżfilip pisze:powodzeniaciekawy jestem efektu .
jakie planujecie doładoanie w s38? (jeśli nie doczytałem to)

Doładowanie jeszcze nie jest zaplanowane, wszystko wyjdzie podczas strojenia.
Stay tuned,
Michał Małecki .
Maleckis Motorsport
- Karolo
- Forumowicz
- Imię: Karol
Wygląda to super, pompa też według mnie należy do ciekawostki. Coś innego niż Walbro czy Bosch, a widzę, że producent robi konkretne klocki:D To chyba pierwsze e34 jakie doładowałeś?
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
- leo
- Turbo-Team
- Imię: Adam
Powiedz ile orientacyjnie jesli to nie tajemnica właściciela wyniesie taki zabieg? Bo jest to chyba jeden z nielicznych tak grubych projektów na tak rzadko spotykanych klockach 
Wydech spawacie z kwasiaka czy z cienkościennej bezszwowej rury?

BMWexpert Motorsport
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie miałem okazji zbyt wiele pracować w ogóle nad E34. 1 raz remontowałem S38B38 w M5 Touringu i raz remontowałem M50B25 w E34, także M5 Jerzego to dopiero 3. sztuka w naszym warsztacie.Karolo pisze:Wygląda to super, pompa też według mnie należy do ciekawostki. Coś innego niż Walbro czy Bosch, a widzę, że producent robi konkretne klocki:D To chyba pierwsze e34 jakie doładowałeś?
Wydech z kwasówki, ścianka 1.5mm.Właściciela taki zabieg łącznie wyniesie podobnie co przygotowanie od podstaw E36 M3 N/A do rajdów, 2JZGTE na 500KM czy zakuty RB na podobną moc. Łączna kwota bardzo podobna do BMW E36 2JZ 534KM, które wykonaliśmy dla Piotrka Ficińskiego.leo pisze:Powiedz ile orientacyjnie jesli to nie tajemnica właściciela wyniesie taki zabieg? Bo jest to chyba jeden z nielicznych tak grubych projektów na tak rzadko spotykanych klockach
Pozdrawiam,
Michał Małecki.
Maleckis Motorsport