z takim momentem to nawet do driftu mógłby chyba ten dyfer być szybszy bynajmniej tak mi się wydaje.
wykresik z doładowaniem 1,2 bara i trzyma do końca tak?? bardzo przyjemnie wygląda
ciekawe co by na to powiedziała hamownia...
Blacha pisze:Rozbierałeś te te sprężarki przed montażem?
Ja się nareszcie wziąłem za swoje td04-13t i niestety czeka mnie więcej pracy niż zakładałem
Auto daje radę na długich łukach, świetna robota
Turbiny używane zbadane wzrokowo luzy wymacane w normie , jak na razie zrobiły już prawie 10tys km i dalej dają rade .
Co do tych 13t ciekawe ile nadmuchały by koni w m50b28/29 . 2x td04-11t u mnie testowałem na 1.5 bar i dmuchało do końca.
Blacha pisze:Rozbierałeś te te sprężarki przed montażem?
Ja się nareszcie wziąłem za swoje td04-13t i niestety czeka mnie więcej pracy niż zakładałem
Auto daje radę na długich łukach, świetna robota
Turbiny używane zbadane wzrokowo luzy wymacane w normie , jak na razie zrobiły już prawie 10tys km i dalej dają rade .
Co do tych 13t ciekawe ile nadmuchały by koni w m50b28/29 . 2x td04-11t u mnie testowałem na 1.5 bar i dmuchało do końca.
No ja też kupiłem bez luzów ale że miałem do wymiany jeden wirnik strony ssącej i zawsze chciałem się nauczyć rozbierać turbiny swoją rozkręciłem w drobny mak. Jutro wrzucę do foto jak wygląda ośka
1.4 bara i bang bang
Stoków nie było ,na 1.2bara silnik przejechał 10tys km , bardzo biedne te tłoki vanosowe w porównaniu do Nv .
I teraz pytanko czy tłoki z silnika bez vanosa zniosą więcej ??
Kumpel zajechał 3 takie m52b20 wolnossące i we wszystkich pourywały się te dolne części płaszcza tłoka. Dziwne te tłoki, ciekawe z czego wynika ich taka konstrukcja. Ori z m50 na pewno więcej zniosą. Poszukaj dołu z m54b22 i zrób strokera.