Kozioł taki nie jest i na prawde ma wiedzeelmo0104 pisze: Tu właśnie jest pies pogrzebany:P Być może nawet nagadał pierdół.

Zajefajne foty
Kozioł taki nie jest i na prawde ma wiedzeelmo0104 pisze: Tu właśnie jest pies pogrzebany:P Być może nawet nagadał pierdół.
Tak nie do końca nic się nie stało. Generalnie, to podczas tych zawodów miałem trochę mniejszych lub większych usterek. Od początku sobotnich treningów przy maksymalnym skręcie kół "w lewo" buszował w moim aucie "stukacz" w zawieszeniu. Domyślałem się, że to poduszki od M3, które jeszcze dodatkowo z tatą przerabialiśmy na 2 dni przed wyjazdem do Torunia, ale jeździłem dalej (czytać: przez całe zawody). W niedzielę zaraz po rozpoczęciu treningów silnik stracił wolne obroty, od razu gasł. Boost nadal miałem, więc winę zrzuciłem na silniczek krokowy i wielce się nie przejmowałem samemu ustawiając wolne obroty nogą. Wypadając po za tor, co zostało uwiecznione na zdjęciach, zerwałem dolot i straciłem wspomaganie. Doturlaliśmy się do boksów i ze wzgl. na to, że była to już końcówka treningów i zaraz miały zacząć się pucharowe przejazdy w parach, podjęliśmy decyzję, że ratować będziemy dolot, a wspomaganie jest mało ważne w porównaniu z boostem !. pisze:oba wygladaja groznie, straty mam nadzieje zerowe?
Tak myślałem, że o nim mówisz. Widziałem jego pracę u Aleksa. Oba zestawy zwrotnic są przespawane niemal identycznie z tym, że Aleks (Inur) ma zwrotnice od M3, gdzie mocowanie swożnia wahacza jest delikatnie przesunięte - co też zwiększa siłę odbijania kierownicy. Generalnie, dotychczas jeździłem na zwykłych poduszkach McPhersonów i tylko acentrycznych tulejach tylnich wahaczy. Po założeniu poduszek od M3 i zmianie położenia szpilek w Toruniu odczułem ogromną różnicę w odbijaniu kierownicy. W zależności od tego, jak potoczą się moje finansowe losy, jeżeli nadal będę mógł się cieszyć driftingiem, to zabiorę się za dosyć agresywne przerobienie swoich zwrotnic. Chciałbym kiedyś łapać takie kąty jak genialny Paweł Trela.Blacha pisze:Kozioł taki nie jest i na prawde ma wiedzeelmo0104 pisze: Tu właśnie jest pies pogrzebany:P Być może nawet nagadał pierdół.![]()
Zajefajne foty
Blacha pisze:Michał pochwal się. Będzie 2JZ, 1JZ a może RB
Michał_Małecki pisze:Witam wszystkich.
..............lecz powoli, powoli? Pan 1JZ-GTE się zbliża!
I?ll be back!
Michał
Na obecną chwilę nie mam niczego. Silnik już płynie w kontenerze z Japonii, jakoś w połowie listopada będę go odbierał z Krakowa. Łącznie płynie 8 silników 1JZ, także będę miał w czym wybieraćBlacha pisze:mój błąd bo nie doczytałem
![]()
No ale silnik już jest? Będzie od razu modyfikowany czy na razie skupicie się na osadzeniu go w aucie?