E30 TwoJayZ inside - ProjectXs

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team
Imię: Piotrek

Re: E30 TwoJayZ inside - ProjectXs

Post autor: elmo0104 »

czarczi pisze:...Tak na chlopski rozum, jesli kolo zewnetrzne w zakrecie dostaje wiekszy nacisk, czyli zaczyna sie zawieszenie uginac to automatycznie kolo przestawia sie o pare minut w ujemny negatyw. Jakos nie moge sobie wyobrazic, ze zewnetrzne kolo w zakrecie przechodzi w pozytyw. :blink2:

Ujemny negatyw to właśnie pozytyw. Pozytyw jest np w ciągniku z przodu Marki URSUS Model C-330. To czy koło "przechodzi" w pozytyw czy nie zalezy od sztywności zawieszenia i ustawienia wstępnego bo jeśli mamy negatyw 15 stopni ustawiony to nie wiem jaka guma musiałaby być żeby się to nagięło w pozytyw ale jeśli ten kąt to kilka minut to podczas ostrego zakrętu może się "splusować".
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
Fifo
User
Imię: Marcin

Post autor: Fifo »

Mały update fotograficzny, do auta trafiły dystanse 30mm. Zrezygnowałem ze śrub na rzecz szpilek. A z przyjemniejszych dla oka w użytkowaniu auta rzeczy w prezencie od żony zamszowa kiera RRS z odsadzeniem 90mm i naba ori MOMO. Poza tym prace co nieco posuneły się do przodu, ale zdjęcia dopiero musze ogarnąć. Stwierdziłem natomiast, ze jednak nie ma co isc w półsrodki i trzeba od razu pójśc grubo więc zaczałem kompletowac graty na setup BIG Single Turbo :D Tak więc półki sie zapełniaja a fotorelacja niebawem :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
filip
Forumowicz
Imię: Filip

Post autor: filip »

pozazdrościć żony hehe
Fifo
User

filip - kobieta, która rozumie moje pasje :cool2:

Kilka dodatkowych fotek klatki oraz pierwsza przymiarka silnika :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
tdserek
Forumowicz
Imię: SEREK

Post autor: tdserek »

JAk robisz remont budy odrazu zrob cos z tylnymi blotnikami bo na waskich oponach mozna zapomniec o trakcji:D
Fifo
User

Spoko, mam poszerzenia błotników nitowane do budy, tylko to zostawiam na sam koniec
max325
User
Imię: marek

Post autor: max325 »

W jakim celu sa dodatkowe rury laczace mocowanie tylnej belki z podloga??? W e30 powinny byc zastrzaly mocowania belki do kielicha i palaka glownego, wtedy mocowanie calego tylnego zawieszenia jest wzmocnione.
Pozdro
Fifo
User

Nie do podłogi, tylko do dodatkowych mocowań dyfra i wózka. W bardzo mocnych e30 często wyrywaja się mocowania dyfra z wózka tylnego, tak więc tutaj dyfer jest przykrecony nie tylko do wózka ale tez budy a tym samym mamy dodatkowe mocowania całego wózka. Nie sa zrobione zastrzały do klatki bo to jest niezgodne z zał. J, (choc w drifcie dopuszczale) a klatka jest załacznikowa i chce żeby taka pozostała. Tak więc całośc mocowań wózka jest spięta ze sobą i złapana do rozpórki tylnej a ta jest wspawana miedzy kielichy.
Awatar użytkownika
Karolo
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Karolo »

Pokaż jak to wygląda od spodu. Dobry patent
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
max325
User
Imię: marek

Post autor: max325 »

W e30 wyrywa dyfer z belki? W e36 i e46 to norma ale o e30 jeszcze nigdy czegos takiego nie slyszalem. Nie odbierz tego jako atak w twoja strone, masz moze jakies foto takiego wyrwanego dyferka??? Strasznie mnie to zaciekawilo:)
Pozdro
Fifo
User

Mam akurat na stanie wózek z E30 z wyrwanym jednym mocowaniem dyfra. Postaram się zrobić fote i wrzucić. A wózek pochodzi z E30 rajdówki do pół-amatroskich zabaw z silnikiem NA nie przekraczającym 220KM.

Co do zdjec od spodu to widac to na zdjęciach konserwacji podłogi na pierwszej stroni wątku. Proszę:

Obrazek
Awatar użytkownika
czarczi
Turbo-Team
Imię: Cezary

Post autor: czarczi »

Fifo pisze:Mam akurat na stanie wózek z E30 z wyrwanym jednym mocowaniem dyfra. Postaram się zrobić fote i wrzucić. A wózek pochodzi z E30 rajdówki do pół-amatroskich zabaw z silnikiem NA nie przekraczającym 220KM.

Co do zdjec od spodu to widac to na zdjęciach konserwacji podłogi na pierwszej stroni wątku. Proszę:

Obrazek
To dyferek trzeba zakladac w dwie osoby ;p , jedna celuje od dolu w otwory , druga od gory kreci sruba :clap: , nie mniej jednak super patent , ja osobiscie tez mialem peknieta belke w tych dwoch mijscach, znajomy w tym mijscu rozerwal belke na pol z silnikiem m52b28, wiec duzo nie potrzeba ;p. Bede musial o czyms takim pomyslec u siebie :pasuje:
Fifo
User

Nie trzeba w dwie osoby. Łapiesz dyfer na dwie tylne śruby i jak ze wszystkim dobrze wycelujesz to otwory idealnie się pokrywają.
Awatar użytkownika
g-rad
Turbo-Team
Imię: Radek

Post autor: g-rad »

Co jest potrzebne do przejścia na szpilki zamiast śrub ? Gdzie można kupić taki zestaw ?
filip
Forumowicz
Imię: Filip

Post autor: filip »

możesz założyć dystans który będzie miał szpilki a do piasty będzie przykręcony na śruby... to jak zwykle tylko jedna z opcji
ODPOWIEDZ