Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE GT3076R 445KM 503NM

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
ecik82
Nowy na forum
Imię: marcin

Re: Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE biturbo - 1.chł

Post autor: ecik82 »

no to mam nadzieje ze bedziesz moim kierowcą w wro:) bo chciał bym zobaczyć Twój projekt na żywo, jestem trochę zawiedziony ze w poznaniu nie udalo mi sie przejechać taxi bo biletów zabraklo:( napisz na forum w jaki dzień tam będziesz :D pozdrawiam :greek2:
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: Michał_Małecki »

Zapraszam do obejrzenia odcinka Królów driftu, w którym przedstawiona jest rywalizacja z soboty w DPP - http://www.youtube.com/watch?v=aVmhipXU5hY" onclick="window.open(this.href);return false; . Koło 7.30 jest ze mną krótki wywiad.
ecik82 pisze:no to mam nadzieje ze bedziesz moim kierowcą w wro:) bo chciał bym zobaczyć Twój projekt na żywo, jestem trochę zawiedziony ze w poznaniu nie udalo mi sie przejechać taxi bo biletów zabraklo:( napisz na forum w jaki dzień tam będziesz :D pozdrawiam :greek2:
Nie ma problemu, zapraszam! Będę 10 czerwca na treningu na Torze Poznań. Na zawodach w Toruniu 25-26 czerwca, a we Wrocławiu 26-27 sierpnia - jeżeli nic nieprzewidzianego do tego czasu się nie stanie.

Pozdrawiam,

Michał Małecki.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Niestety z powodu mojego wypadku podczas pracy nad samochodem klienta mój projekt stał w miejscu. Nie wystartowałem w zawodach w Toruniu, gdzie bardzo chciałem wziąć udział. Ominęło mnie także kilka treningów, ale powoli wracam do gry. Przed wypadkiem zabrałem się za usprawnienie układu chłodzącego mając w planach wyjazd do Torunia. Zdemontowałem seryjną chłodnicę E36 z wbudowanym zbiorniczkiem wyrównawczym i układ oparłem na zewnętrznym zbiorniczku z E30. Dotychczas układ chłodzenia miałem dosyć skomplikowany, pełno przewodów tu i tam. Mając teraz więcej wolnego czasu, w końcu wszystko uporządkowałem i umieściłem zbiornik jak najwyżej. Najwyższy punkt układu chłodzącego w 1JZ?ecie to jednocześnie najwyższy punkt całego silnika, dlatego dosyć problematyczne było odpowietrzenie układu. Dzięki zewnętrznemu zbiorniczkowi jest już na szczęście o wiele lepiej. Dodatkowo dołożyłem drugi wiatrak elektryczny - ten jest umieszczony za chłodnicą.

Obrazek

Obrazek

Podczas kuracji powypadkowej zamartwiając się wyglądem swojej twarzy, pojawił się pomysł oklejenia karoserii tak, aby wreszcie na treningach i zawodach samochód swoim wyglądem od razu budził zainteresowanie. Projekt oraz wykonanie to zasługa mojego brata Kuby, któremu należą się przeogromne podziękowania. Spędził około 40 godzin na oklejeniu samochodu. Ja miałbym dosyć po 30 minutach wycinania, klejenia, dopasowywania, więc moja funkcja ograniczyła się do mycia powierzchni. Nie dla mnie taka robota z oklejaniem. Głównym celem grafiki było to, aby wyróżniała się spośród innych samochodów, miała być bardzo pstrokata, fikuśna. Raczej się udało...

Braciszek w ferworze prac

Obrazek

Pierwsza strona gotowa

Obrazek

Sesja w całej okazałości ? zrobiona na szybko, aby zdążyć w przerwie pomiędzy deszczem (nawet kół z tyłu nie zmieniłem na te same, co z przodu)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,

Michał.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Re: Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE biturbo - grafi

Post autor: korona »

Podoba mi się :ok: co jak co ale uwagę zwraca na pewno, kibice cię zapamiętają
www.turboBMW.pl
Awatar użytkownika
slawo
Turbo-Team
Imię: Slawo

Post autor: slawo »

jak dla mnie rewelka !
1/4 mili z BMW jest jak łowienie ryb z dziwką...jest fajnie,ale nie po to ją masz!

- bmw e30 335 turbo - stage 1- 0.6 bara ,tune up by Maleckis
Awatar użytkownika
forti
Forumowicz
Imię: Grzes
Kontakt:

Post autor: forti »

Po prostu w deche :pasuje: :clap: , jedno z najpiekniejszych moim zdaniem grafik :D Ja chce swojego zrobic tak jak nowe bmw m3 gts na wyscig Le mans.

Obrazek
Obrazek
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Post autor: k64 »

mega ladnie ! skad takie poszezenia z tylu? do sedana podejda?
Awatar użytkownika
Szpera
Forumowicz
Imię: Grzesiek

Post autor: Szpera »

z tego co pamiętam to przednie nadkola błotników z e46 :cool2: nie tuzinkowy wygląd pozdro :mrgreen:
Głodna nie jest sobą,Doładuj Ją!sprzedam turbogt35
Pat-325
Turbo-Team
Imię: Pat
Kontakt:

Post autor: Pat-325 »

kozacko to wygląda Michu! :clap:
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Mi też się podoba. Było kilka pomysłów, dwie noce z bratem przesiedzieliśmy szperając po internecie inspiracji z innych samochodów. Nic mega ciekawego w sumie nie znaleźliśmy. W końcu dobraliśmy kolory, zamówiłem folię. W międzyczasie Kuba (brat) zaczął tworzyć projekt na komputerze. Już w trakcie oklejania projekt na bieżąco był trochę modyfikowany ? na komputerze niektóre elementy pasowały do siebie, a w rzeczywistości już mniej, stąd efekt końcowy jest bardzo spontaniczny tak prawdę mówiąc. Porównując niektóre grafiki ze sceny driftingowej i ich ceny, to z bratem raczej jeszcze z piaskownicy nie wyszliśmy i nadal lepimy babki, ale mam nadzieję, że dzięki temu auto zrobi się bardziej medialne.

Poszerzenia to przednie błotniki z E46. Poszerzają około 4cm na stronę w stosunku do serii. Do sedana pewnie nie będą pasowały. Do coupe też nie pasowały, ale poradzisz sobie Kamilu. Tu utniesz, tam utniesz, popukasz młotkiem i będzie leżało idealnie :heh: .

Pozdrawiam,

Michał.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
krismax
Forumowicz
Imię: Krzysztof

Post autor: krismax »

Pierwszy raz nie dostałem żadnego spy photo`sa :rozczarowany: Ale skomentuje tutaj: wynik jest dla mnie niesamowity, brawa dla Kuby :clap: :clap: :clap:
S50B30 M3turbo
Blacha
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Blacha »

Pięknie to wygląda w całej okazałości, z tą piaskownicą to Michał nie przesadzaj bo jeśli chodzi o stylizacje to będziesz w czołówce naszej sceny driftingowej.

Z czego ta chłodnica?

Pozdrawiam
nismos13
Nowy na forum
Imię: Piotr

Post autor: nismos13 »

fajnie na max strzał w 10 :clap:
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

mega zajebiscie :ok: brawo dla brata, widać zdolniacha. miło jak cała rodzina zaangażowana w projekt i pasje, ech...zazdroszcze...
pozdrawiam
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
wajser
Nowy na forum
Imię: Dawid

Post autor: wajser »

Bardzo fajny projekt. Można wiedzieć czy udzielasz się na driftforum? Pytam bo nie widziałem nigdzie projektu a myślę, że warto opisać.
Pozdrawiam,
Wajser
ODPOWIEDZ