Bmw E36 M50B25 turbo Made in PRC T04E

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grzesi(E30)k
Turbo-Team
Imię: Grzesiek

Re: Bmw E36 M50B25 turbo Made in PRC T04E

Post autor: Grzesi(E30)k »

Szacun za wstawienie 24 nowych zaworów :o
Pojedynka kosztuje śmieszną kasę ale jak wszystko mnożysz x24 to głupie docieranie zaworów z zakładzie kosztuje już znaczną kwotę :/

btw.dokręcania to ja kręcąc szpilki Victora Reinza nowe na zwykłą uszczelkę 2.05 z momentem końcowym 95Nm czułem że mógł bym jeszcze dociągnąć więc coś chyba nie halo naprawdę z tymi ARP
-chałturnik-
Awatar użytkownika
Karolo
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Karolo »

Raczej na pewno, mój kumpel mechanik, który pomagał mi składać głowice też zasugerował w trakcie roboty, żeby śruby Victora dokręcać momentem 95 nm. O dziwo nic nawet nie drgnęło.
Więc jeżeli arp płynie w podobnym zakresie, to jest to conajmniej dziwne. Chociać sam to bym sie nie zdziwił, skoro normalnie kosztują 4x tyle.
Jak ktoś chce to mam dostęp do twardościomierza i mogę podać ile hrc mają te arp, jak ktoś mi je podeśle.
sklep turbobmw.pl - najlepsze części TURBO
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

Śruby ewidentnie przeciągnięte, ale czy to wina klucza, czy śrub? Moje ARP też kupiłem w IC z tym że kosztowały 2,5x tyle co dał McGiver, dokręcałem chyba nawet na 110Nm i po ściągnięciu głowicy nadal trzymały wymiar. Masz jeszcze pudełko? Była tam instrukcja, smar, wyraźne logo wybite na każdej śrubie?
Chętnie przygarnę 1 lub 2szt z nakrętką i podkładką, może uda mi się znaleźć alternatywę tańszą a równie wytrzymałą co oryginalne ARP, mam trochę kontaktów.
www.turboBMW.pl
M-Technic
User
Imię: Arek
Kontakt:

Post autor: M-Technic »

korona pisze: ale czy to wina klucza, czy śrub?
Szpilek Mimo tego iż to orginał ARP
mcgiver pisze:z tymi arp to chyba faktycznie jakaś lipa.
....
ich cena to było 250zł za komplet :rolleyes2:
Na aukcji zapomnieli dodac iz jest to feralna dostawa, tzn odrzut produkcji
W tamtym okresie po tym jak byly reklamacje na ARP, IC zrobił promocje na cały asortyment z dostawy czyli Szpilki do:
BMW M50
Toyota 7M-GTE
Subru EJ205
Mitsubischi 4G63
i pare innych
wszystkie po 250 zl
Maksymalna ilośc znaków w podpisie to 50.
mcgiver
Turbo-Team
Imię: Rafał

Post autor: mcgiver »

korona pisze:Śruby ewidentnie przeciągnięte, ale czy to wina klucza, czy śrub? Moje ARP też kupiłem w IC z tym że kosztowały 2,5x tyle co dał McGiver, dokręcałem chyba nawet na 110Nm i po ściągnięciu głowicy nadal trzymały wymiar. Masz jeszcze pudełko? Była tam instrukcja, smar, wyraźne logo wybite na każdej śrubie?
Chętnie przygarnę 1 lub 2szt z nakrętką i podkładką, może uda mi się znaleźć alternatywę tańszą a równie wytrzymałą co oryginalne ARP, mam trochę kontaktów.
oczywiscie ze wszystko było i wygladało jak oryginał fotki na dole strony pod linkiem
http://www.turbobmw.pl/viewtopic.php?f= ... 9&start=15" onclick="window.open(this.href);return false;
tu jest ten temat z tym zakupem i fotki http://www.turbobmw.pl/viewtopic.php?f= ... 1163#p1163" onclick="window.open(this.href);return false; wszystko wyraznie widać .
M-Technic pisze: Na aukcji zapomnieli dodac iz jest to feralna dostawa, tzn odrzut produkcji
W tamtym okresie po tym jak byly reklamacje na ARP, IC zrobił promocje na cały asortyment z dostawy czyli Szpilki do:
BMW M50
Toyota 7M-GTE
Subru EJ205
Mitsubischi 4G63
i pare innych
wszystkie po 250 zl

tak pamietam , tą wyprzedaz , bo przez jakiś czas było to jeszcze na allegro do japońców .
a że to jakas feralna dostawa to już dawno podejrzewałem :frusty:
hz10
Forumowicz
Imię: Hubert

Post autor: hz10 »

spróbuj wysłać do arpa, ciekawy jestem co odpowiedzą ale myśle że powinni przysłać nowy kpl , pod warunkiem ze to ich wina.
Awatar użytkownika
korona
Administrator
Imię: Adam

Post autor: korona »

hz10 pisze:spróbuj wysłać do arpa, ciekawy jestem co odpowiedzą ale myśle że powinni przysłać nowy kpl , pod warunkiem ze to ich wina.
też myślę że producent może to wziąc na siebie, jak się będa wykręcać to postraszysz ich że zrobisz szum na forach, może się uda
www.turboBMW.pl
mcgiver
Turbo-Team

z 2 kompletów by pewnie 1 dobry wyselekcjonował , takze forti jakby ci miały lezeć te szpilki to chętnie odkupie .
chyba że faktycznie uderzyć do producenta jak koledzy sugerują
M-Technic
User
Kontakt:

Obecnie to juz chyba minal rok od kiedy otrzymaliście szpilki? Jesli nie to rekojma obowiazuje, inaczej dobra wola Producenta/sprzedawcy :rozczarowany:
Awatar użytkownika
elmo0104
Turbo-Team
Imię: Piotrek

Post autor: elmo0104 »

Rękojma to występuje w handlu niedetalicznym więc w tym przypadku nie ma związku ze sprawą.
Profesjonalna Regeneracja Vanosów Mxx,Sxx
M-Technic
User
Kontakt:

elmo0104 pisze:Rękojma to występuje w handlu niedetalicznym więc w tym przypadku nie ma związku ze sprawą.
A faktycznie ale to jeszcze lepiej bo z tytulu niezgodnosci towaru z umowa sprzedawca odpowiada przez 2 latka :ph34r:
mcgiver
Turbo-Team

M-Technic pisze:
elmo0104 pisze:Rękojma to występuje w handlu niedetalicznym więc w tym przypadku nie ma związku ze sprawą.
A faktycznie ale to jeszcze lepiej bo z tytulu niezgodnosci towaru z umowa sprzedawca odpowiada przez 2 latka :ph34r:
sprzedawca sprzedawcą , ale jak zauwazył korona szantaż że sie producenta obsmaruje na forach tuningowych moze załatwić sprawę .
co innego że cena była uzasadnieniem jakiejś słabej seri produkcyjnej i było by to zawarte w warunkach sprzedaży to wtedy sami się decydujemy na ewentualny fuck'up i nic nie zdziałamy w wypadku reklamacji.
Awatar użytkownika
forti
Forumowicz
Imię: Grzes
Kontakt:

Post autor: forti »

Panowie napisze do producenta i zobaczymy co on na to? Wysle tez 3 szpile do kolegi Karolo zobaczymy jaka twardosc jest tych szpil. Adam podesle ci szpilki moze znajdziesz jakas inna alternatywe.
Awatar użytkownika
Driftman
User
Imię: Paweł

Post autor: Driftman »

Forti napisz napisz. To dla mnie zwykłe oszustwo. A tak w ogóle to nawet ta niska cena nie idzie w parze z jakością tego czegoś.

Lipa też z tą głowicą. Oszustów należy tępić. Powinieneś coś zrobić..
filip
Forumowicz
Imię: Filip

Post autor: filip »

fajnie działasz ogólnie. co do silnika to szkoda że wyszło jak wyszło, trzymam kciuki ze będzie to w końcu bezawaryjnie pracowało.

p.s.

nie chce się "mądrować"... ale jakbyś chciał kilka rad dotyczących techniki posługiwania się tigiem to wal śmiało ;) troche czesu sie tym zajmuje już :)
ODPOWIEDZ