... albo przykrecisz, wiem ze to nie takie hop siup zycze powodzenia w ulepieniu, nastepne juz beda szly jak z fabryki .
Pomyślałem Ta rura, która jest pomiędzy runerami odstaje od flanszy ze 3 cm więc śmiało jest miejsce na klucz. Nie ma szans na użycie nasadki ale oczkiem się dojdzie bez problemu. Jak zrobię cały to się pochwalę:)
bardzo ladnie ci to wyszlo, wiem ze napracowales sie przy tym jak mało kto , zreszta narazie takich baranow to na forum jest hmm 3 tak? pmn korona i ty ALE jak zwykle pewnie malo miejsca bylo ale 3 cylinder wali prawie na prosto no i kurde czemu nie wszystkie 3 prosto do 1 twin scroola, a 3 do innego.
Jeszcze raz gratulacje nie bierz mojej wypowiedzi na powaznie taki juz jestem
elmo0104 pisze:Kamil sory ale nic nie rozumiem z tych Twoich obiekcji. Co mogę dodać, próbowałem zachować jednakowe odległości i tyle.
nie ma tematu. Ja za pare dni zaczynam swoj (bedzie siara) mam nadzieje ze zle mnie nie odebrales. jeszcze raz kawal dobrej roboty.
pochwal sie ile razy go wkladales do budy przed skonczeniem
elmo0104 pisze:Kamil sory ale nic nie rozumiem z tych Twoich obiekcji. Co mogę dodać, próbowałem zachować jednakowe odległości i tyle.
nie ma tematu. Ja za pare dni zaczynam swoj (bedzie siara) mam nadzieje ze zle mnie nie odebrales. jeszcze raz kawal dobrej roboty.
pochwal sie ile razy go wkladales do budy przed skonczeniem
Pracy bardzo dużo pochłonął. Nerwów nie mniej. Miałem raz sytuacje, w której użyłem nogi zeby go umieścić na miejscu(ze złości) Później na spokojnie jeszcze przemyślałem co i jak i jest ok. Wiele razy był przymierzany. We wpasowaniu go na miajsce pomogło sklepanie kielicha odrobinę.
forti pisze:Następny nieźle zakręcony. Gratulacje, podoba mi się ten zawijas.
Bardzo dziękuje chłopaki. Ten jest zrobiony tak żeby została sprężarka od klimy Więc troche ciaśniej jest. Niestety żeby go włożyć na miejsce trzeba sprężarkę odkręcić no i napinacz łańcucha też:D Inaczej nie wejdzie.
fajnie ze sam działasz. jak dla mnie to troche za grubych rur użyłeś...może mieć sporą pojemność w porównaniu do poprzedniego co może skutkować większym lagiem... OBY NIE
filip pisze:fajnie ze sam działasz. jak dla mnie to troche za grubych rur użyłeś...może mieć sporą pojemność w porównaniu do poprzedniego co może skutkować większym lagiem... OBY NIE
Wiesz turbosprężarka jest też większa i z gorszą reakcją na gaz się liczę. Nie ma cudów i ja o tym wiem:) Teraz liczę na większego kopa niż na poprzednim setupie. Dość duża "dupa" w turbosprężarce mam nadzieję że pomoże w zbudowaniu ciekawej mocy w tym silniku:). Wczoraj rozebrałem silnik, który na seryjnym CR jeździł z doładowaniem około .7 bara (250KM;340Nm). Czasem lałem do tego silnika 95-tkę i słyszałem że klekocze/stuka. Poniżej zdjęcia tłoków:) Szczególnie dla Sławka Sierki wrzucam, prosił o nie:) Wydaje mi się że raczej nie jest najgorzej:)
Niebawem pokaże jakieś prace nad elementami silnika:)
elmo ladnie ci te tloki wygladaja, ciesze sie ze idziesz w wieksza loche bo tez tego auto nie poleci
wieksza moc z turbiny nowej generowana jest glownie poprzez o wiele wieksze ssanie/ wirnik ssacy.
1,2 zaladujesz i bedzie gitara , obstawiamy ile bedzie?
. pisze:elmo ladnie ci te tloki wygladaja, ciesze sie ze idziesz w wieksza loche bo tez tego auto nie poleci
wieksza moc z turbiny nowej generowana jest glownie poprzez o wiele wieksze ssanie/ wirnik ssacy.
1,2 zaladujesz i bedzie gitara , obstawiamy ile bedzie?
Ja wiem Kamil że to ssąca część ma największe znaczenie ale w pewnym momencie przyrost jej wydajności nic nie da jeśli w wydechu będzie się budowało wielkie ciśnienie:) Nie chce obstawiać bo będzie później zawód:D Odnośnie tłoków to denka wyglądają idealnie, jutro może wyjmę tłoki i wał to obadam płaszcze tłoków. Powiedzcie mi czy każdy M50B25TU ma średnicę tłoka jak u mnie(83,98mm)?
elmo0104 pisze:Ja wiem Kamil że to ssąca część ma największe znaczenie ale w pewnym momencie przyrost jej wydajności nic nie da jeśli w wydechu będzie się budowało wielkie ciśnienie:) Nie chce obstawiać bo będzie później zawód:D Odnośnie tłoków to denka wyglądają idealnie, jutro może wyjmę tłoki i wał to obadam płaszcze tłoków. Powiedzcie mi czy każdy M50B25TU ma średnicę tłoka jak u mnie(83,98mm)?
z tego co ja wiem to przy produkcji wymiary sie wachaja o kilka tysiecznych +/- i są potem sortowane tak by w jednym silniku były identyczne.