BMW E36 2.8 Biturbo 2xTD04 dla Bartka 316KM 453NM
- g-rad
- Turbo-Team
- Imię: Radek
Re: BMW E36 2.8 Biturbo 2xTD04 dla Bartka
Kilka razy mu tak zgaśnie silnik i będzie po zabawie 

-
- Forumowicz
- Imię: Karol
Co to za poszerzenia?? Gdzie to można kupić?
Fajnie to lata, dzięki doładowaniu na niskich obrotach pali gume jak hamerykańskie V8
Fajnie to lata, dzięki doładowaniu na niskich obrotach pali gume jak hamerykańskie V8

-
- Forumowicz
- Imię: Kamil
Re: Drift-świstak dla Kropy ? E36 2.8 Biturbo
projekty biturbo w pl juz byly.Michał_Małecki pisze:Cieszy się nim już właściciel, bo auto oddaliśmy. Będzie malował z zewnątrz, bo wjechały poszerzenia zrobione przez Marcina, oraz poskłada sobie wnętrze na ładnie we własnym zakresie. Będziemy auto mierzyli na pewno. Dam znać.DOHC pisze:super, pewnie z auta zrobil sie niezly wariatJest szansa na rolki , czy olewacie i cieszycie sie autem?
Już o tym wspominałem , kopiuje wasz setup do m50b25 . W przyszłym tygodniu będą przymiarki do kolektorów . Mam nadzieje że nie będziecie mieli mi tego za złe. Fajnie by było usłyszeć jak to brzmi i zobaczyć jak jedzie.
Pozdrawiam
Z filmików to coś znalazłem na FB - http://www.facebook.com/photo.php?v=271797702897446" onclick="window.open(this.href);return false; . Mało driftowe, ale dźwięk silnika słychać![]()
Oby, oby, bo wartosteven pisze:Jako wielki fan projektu cieszę się, że wrócił!
Zapoczątkujecie wielką falę bi-turbo w Polsce.
http://youtu.be/2qvBaFrNAFs" onclick="window.open(this.href);return false;
szkoda ze boost spada, gratulacje , buda ladnie wyglada.
-
- Forumowicz
są w tdsie jeszcze turbiny td04-13t które powinny być deczko wydajniejsze , jest też kilka td04 które jest szansa że będą pasować w żeliwo z tdsa więc myśle że setup jest rozwojowy . Trzeba będzie tylko pogrzebać .
pozdrawiam
pozdrawiam
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Imię: Michał
- Kontakt:
Zrobiłem się blady jak to zobaczyłemg-rad pisze:Kilka razy mu tak zgaśnie silnik i będzie po zabawie

Poszerzenia to przednie błotniki od E46 po lifcie, odpowiednio docięte i przyspawane do karoserii.Blacha pisze:Co to za poszerzenia?? Gdzie to można kupić?
Też mi się wydaje, że TD04-13T miałyby większy potencjał w tym silniku. Natomiast nie wyobrażam sobie dołożyć tam jeszcze przewody do chłodzenia obu turbin wodą. Tam już nie ma miejsca nawet na rękę, a co dopiero mówić o przykręcaniu czegoś. Przy biturbo jest naprawdę ciasno na dole.DOHC pisze:są w tdsie jeszcze turbiny td04-13t które powinny być deczko wydajniejsze , jest też kilka td04 które jest szansa że będą pasować w żeliwo z tdsa więc myśle że setup jest rozwojowy . Trzeba będzie tylko pogrzebać .
pozdrawiam
Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
-
- Forumowicz
Michał , myśle że chłodzenie wodą przy rozsądnym właścicielu spokojnie można by olać , wiele projektów tak jeździ . Co do wydajności 13t to poszperałem troche w necie i ma lekko większy wirnik od 11g . Do tego jest kilka sztuk turbin z jeszcze większymi wirnikami ssącymi , takim samym wydechowym i tym samym korpusem co 11g i 13t dlatego myślę że szło by założyć żeliwo z jednej z nich . Gdyby boost sie utrzymywał do końca to by był chyba idealny setup do driftu . Swoją drogą ciekawe ile tam jest teraz mocy .Michał_Małecki pisze:Też mi się wydaje, że TD04-13T miałyby większy potencjał w tym silniku. Natomiast nie wyobrażam sobie dołożyć tam jeszcze przewody do chłodzenia obu turbin wodą. Tam już nie ma miejsca nawet na rękę, a co dopiero mówić o przykręcaniu czegoś. Przy biturbo jest naprawdę ciasno na dole.DOHC pisze:są w tdsie jeszcze turbiny td04-13t które powinny być deczko wydajniejsze , jest też kilka td04 które jest szansa że będą pasować w żeliwo z tdsa więc myśle że setup jest rozwojowy . Trzeba będzie tylko pogrzebać .
pozdrawiam
Pozdrawiam,
Michał.
pozdrawiam
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Dzisiaj popołudniu odwiedził nas Bartek, aby pochwalić się swoim nowym malowaniem. Przy okazji przyozdobiliśmy jego auto nalepkami Wittchen & Maleckis Motorsport.

Jak Wam się podoba w czerwieni?
Pozdrawiam,
Michał.

Jak Wam się podoba w czerwieni?

Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
- sierRKA
- Forumowicz
- Imię: Sławek
mówią że czerwone najszybsze heh
Wasze logo byłoby bardziej oczojebne jakby też było w bieli jak akcenty z przodu. kiedy hamownia bom ciekawy?
pozdrawiam
Wasze logo byłoby bardziej oczojebne jakby też było w bieli jak akcenty z przodu. kiedy hamownia bom ciekawy?
pozdrawiam
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
-
- Forumowicz
Fantastycznie wygląda , te felgi z insigni robią robote ale i tak najważniejsze jest serce i jego dwie pomopy
pozdrawiam

pozdrawiam
- Szpera
- Forumowicz
- Imię: Grzesiek
wygląda mega zajebiście :] masz jakieś foto od tyłu?
-
- Forumowicz
- Imię: Karol
Kolorek super, jak większość osób czekam kresek bo to wasza robota
Jako że sam buduje e36 do sportu jestem pod mega wrażeniem jak wyglądają tylne nadkola i co udało się w nich schować. Na czym polega różnica pomiędzy tą modyfikacją w tym aucie a twoim bo to ten sam mod jak dobrze pamiętam a tu coś szerzej jest...

- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Nie mam, ale jak dobrze pamiętam to albo dziś albo jutro samochód będzie miał sesje zdjęciową. Dostanę zdjęcia, to je podrzucę w temacie.Szpera pisze:wygląda mega zajebiście :] masz jakieś foto od tyłu?
Ja mam nadkola przedliftowe, Bartkowi założyliśmy poliftowe. One są troche szersze. Natomiast główna różnica polega na tym, że ja je zamocowałem na blachowkręty, przez co musiałem wykorzystać trochę "poszerzenia" na płaszczyznę przylegania do karoserii. U Bartka Marcin pospawał mocowanie, więc można było je wysunąć na zewnątrz ile się dało.Blacha pisze:Kolorek super, jak większość osób czekam kresek bo to wasza robotaJako że sam buduje e36 do sportu jestem pod mega wrażeniem jak wyglądają tylne nadkola i co udało się w nich schować. Na czym polega różnica pomiędzy tą modyfikacją w tym aucie a twoim bo to ten sam mod jak dobrze pamiętam a tu coś szerzej jest...
Pozdr,
Michał.
Maleckis Motorsport
- Aquaz
- Forumowicz
- Imię: Beniamin
Jaka szerokość tylnich felg jest?
-
- User
- Imię: Adrian
Michał masz moze zdjecia kolektorów?
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Dzisiaj takie sesyjno-fotograficzne aktualizacje, ale myślę, że warto

Według mnie - totalny przekozak, mógłbym patrzeć i patrzeć na ten driftowóz.
Pozdr,
Michał.

Według mnie - totalny przekozak, mógłbym patrzeć i patrzeć na ten driftowóz.
10"Aquaz pisze:Jaka szerokość tylnich felg jest?
Niestety, nie mam. Wbrew pozorom zrobienie kolektorów wydechowych pod taki zestaw było najprostsze - jeżeli chodzi o zbudowanie układu.selem pisze:Michał masz moze zdjecia kolektorów?
Pozdr,
Michał.
Maleckis Motorsport