BMW E36 2.8 Biturbo 2xTD04 dla Bartka 316KM 453NM

Projekty zakończone jak i w trakcie. Tylko poważne modyfikacje.
Awatar użytkownika
g-rad
Turbo-Team
Imię: Radek

Re: BMW E36 2.8 Biturbo 2xTD04 dla Bartka

Post autor: g-rad »

Kilka razy mu tak zgaśnie silnik i będzie po zabawie :ohmy:
Blacha
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Blacha »

Co to za poszerzenia?? Gdzie to można kupić?
Fajnie to lata, dzięki doładowaniu na niskich obrotach pali gume jak hamerykańskie V8 :śmiech:
k64
Forumowicz
Imię: Kamil

Re: Drift-świstak dla Kropy ? E36 2.8 Biturbo

Post autor: k64 »

Michał_Małecki pisze:
DOHC pisze:super, pewnie z auta zrobil sie niezly wariat :) Jest szansa na rolki , czy olewacie i cieszycie sie autem?

Już o tym wspominałem , kopiuje wasz setup do m50b25 . W przyszłym tygodniu będą przymiarki do kolektorów . Mam nadzieje że nie będziecie mieli mi tego za złe :) . Fajnie by było usłyszeć jak to brzmi i zobaczyć jak jedzie.

Pozdrawiam
Cieszy się nim już właściciel, bo auto oddaliśmy. Będzie malował z zewnątrz, bo wjechały poszerzenia zrobione przez Marcina, oraz poskłada sobie wnętrze na ładnie we własnym zakresie. Będziemy auto mierzyli na pewno. Dam znać.

Z filmików to coś znalazłem na FB - http://www.facebook.com/photo.php?v=271797702897446" onclick="window.open(this.href);return false; . Mało driftowe, ale dźwięk silnika słychać :heh:
steven pisze:Jako wielki fan projektu cieszę się, że wrócił!
Zapoczątkujecie wielką falę bi-turbo w Polsce :)
Oby, oby, bo warto :pasuje: .
projekty biturbo w pl juz byly.

http://youtu.be/2qvBaFrNAFs" onclick="window.open(this.href);return false;

szkoda ze boost spada, gratulacje , buda ladnie wyglada.
DOHC
Forumowicz

Post autor: DOHC »

są w tdsie jeszcze turbiny td04-13t które powinny być deczko wydajniejsze , jest też kilka td04 które jest szansa że będą pasować w żeliwo z tdsa więc myśle że setup jest rozwojowy . Trzeba będzie tylko pogrzebać .

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Imię: Michał
Kontakt:

Post autor: Michał_Małecki »

g-rad pisze:Kilka razy mu tak zgaśnie silnik i będzie po zabawie :ohmy:
Zrobiłem się blady jak to zobaczyłem :mellow: , dałem znać właścicielowi, czym to może grozić.
Blacha pisze:Co to za poszerzenia?? Gdzie to można kupić?
Fajnie to lata, dzięki doładowaniu na niskich obrotach pali gume jak hamerykańskie V8 :śmiech:
Poszerzenia to przednie błotniki od E46 po lifcie, odpowiednio docięte i przyspawane do karoserii.
DOHC pisze:są w tdsie jeszcze turbiny td04-13t które powinny być deczko wydajniejsze , jest też kilka td04 które jest szansa że będą pasować w żeliwo z tdsa więc myśle że setup jest rozwojowy . Trzeba będzie tylko pogrzebać .

pozdrawiam
Też mi się wydaje, że TD04-13T miałyby większy potencjał w tym silniku. Natomiast nie wyobrażam sobie dołożyć tam jeszcze przewody do chłodzenia obu turbin wodą. Tam już nie ma miejsca nawet na rękę, a co dopiero mówić o przykręcaniu czegoś. Przy biturbo jest naprawdę ciasno na dole.

Pozdrawiam,

Michał.
Maleckis Motorsport
DOHC
Forumowicz

Michał_Małecki pisze:
DOHC pisze:są w tdsie jeszcze turbiny td04-13t które powinny być deczko wydajniejsze , jest też kilka td04 które jest szansa że będą pasować w żeliwo z tdsa więc myśle że setup jest rozwojowy . Trzeba będzie tylko pogrzebać .

pozdrawiam
Też mi się wydaje, że TD04-13T miałyby większy potencjał w tym silniku. Natomiast nie wyobrażam sobie dołożyć tam jeszcze przewody do chłodzenia obu turbin wodą. Tam już nie ma miejsca nawet na rękę, a co dopiero mówić o przykręcaniu czegoś. Przy biturbo jest naprawdę ciasno na dole.

Pozdrawiam,

Michał.
Michał , myśle że chłodzenie wodą przy rozsądnym właścicielu spokojnie można by olać , wiele projektów tak jeździ . Co do wydajności 13t to poszperałem troche w necie i ma lekko większy wirnik od 11g . Do tego jest kilka sztuk turbin z jeszcze większymi wirnikami ssącymi , takim samym wydechowym i tym samym korpusem co 11g i 13t dlatego myślę że szło by założyć żeliwo z jednej z nich . Gdyby boost sie utrzymywał do końca to by był chyba idealny setup do driftu . Swoją drogą ciekawe ile tam jest teraz mocy .

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Dzisiaj popołudniu odwiedził nas Bartek, aby pochwalić się swoim nowym malowaniem. Przy okazji przyozdobiliśmy jego auto nalepkami Wittchen & Maleckis Motorsport.

Obrazek

Obrazek

Jak Wam się podoba w czerwieni? :heh:

Pozdrawiam,

Michał.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
sierRKA
Forumowicz
Imię: Sławek

Post autor: sierRKA »

mówią że czerwone najszybsze heh
Wasze logo byłoby bardziej oczojebne jakby też było w bieli jak akcenty z przodu. kiedy hamownia bom ciekawy?
pozdrawiam
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
DOHC
Forumowicz

Fantastycznie wygląda , te felgi z insigni robią robote ale i tak najważniejsze jest serce i jego dwie pomopy :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Szpera
Forumowicz
Imię: Grzesiek

Post autor: Szpera »

wygląda mega zajebiście :] masz jakieś foto od tyłu?
Blacha
Forumowicz
Imię: Karol

Post autor: Blacha »

Kolorek super, jak większość osób czekam kresek bo to wasza robota :heh: Jako że sam buduje e36 do sportu jestem pod mega wrażeniem jak wyglądają tylne nadkola i co udało się w nich schować. Na czym polega różnica pomiędzy tą modyfikacją w tym aucie a twoim bo to ten sam mod jak dobrze pamiętam a tu coś szerzej jest...
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Szpera pisze:wygląda mega zajebiście :] masz jakieś foto od tyłu?
Nie mam, ale jak dobrze pamiętam to albo dziś albo jutro samochód będzie miał sesje zdjęciową. Dostanę zdjęcia, to je podrzucę w temacie.
Blacha pisze:Kolorek super, jak większość osób czekam kresek bo to wasza robota :heh: Jako że sam buduje e36 do sportu jestem pod mega wrażeniem jak wyglądają tylne nadkola i co udało się w nich schować. Na czym polega różnica pomiędzy tą modyfikacją w tym aucie a twoim bo to ten sam mod jak dobrze pamiętam a tu coś szerzej jest...
Ja mam nadkola przedliftowe, Bartkowi założyliśmy poliftowe. One są troche szersze. Natomiast główna różnica polega na tym, że ja je zamocowałem na blachowkręty, przez co musiałem wykorzystać trochę "poszerzenia" na płaszczyznę przylegania do karoserii. U Bartka Marcin pospawał mocowanie, więc można było je wysunąć na zewnątrz ile się dało.

Pozdr,

Michał.
Maleckis Motorsport
Awatar użytkownika
Aquaz
Forumowicz
Imię: Beniamin

Post autor: Aquaz »

Jaka szerokość tylnich felg jest?
selem
User
Imię: Adrian

Post autor: selem »

Michał masz moze zdjecia kolektorów?
Awatar użytkownika
Michał_Małecki
Forumowicz
Kontakt:

Dzisiaj takie sesyjno-fotograficzne aktualizacje, ale myślę, że warto :heh:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Według mnie - totalny przekozak, mógłbym patrzeć i patrzeć na ten driftowóz.
Aquaz pisze:Jaka szerokość tylnich felg jest?
10"
selem pisze:Michał masz moze zdjecia kolektorów?
Niestety, nie mam. Wbrew pozorom zrobienie kolektorów wydechowych pod taki zestaw było najprostsze - jeżeli chodzi o zbudowanie układu.

Pozdr,

Michał.
Maleckis Motorsport
ODPOWIEDZ