Michał_Małecki pisze:. Nigdzie nie mogłem znaleźć pewnych danych co do power consumption Eatona M122, niektórzy piszą, że około 30KM, inni że nawet i 80KM.
Michał_Małecki pisze:. Nigdzie nie mogłem znaleźć pewnych danych co do power consumption Eatona M122, niektórzy piszą, że około 30KM, inni że nawet i 80KM.
30 koni to zjada m45
To akurat zależy od obrotów, więc najpewniej stąd te rozbieżności.
DOHC pisze:Powiem szczerze że nasuwa się pytanie czy gra jest warta świeczki. Oczywiście nie mam żadnych ale do wykonania ale 350 KM z v8 na kompesorze szału nie robi :/ .
Powiedz to wszystkim tym, którzy do M50 ładują Eatony M62 . Nikt nie pokazał wykresu, bo kto zmierzył ten wie, że w porywach ma 220-230KM. M122 na pewno ma większy potencjał i jakieś sensowne wyniki są do osiągnięcia, ale pamiętajmy, że 350KM na takim Eatonie bardzo podobnie obciąża silnik (nieodprężony) jak Vortech przy tym samym doładowaniu - inna sprawa, że wynik na Vortechu robi większe wrażenie. Nigdzie nie mogłem znaleźć pewnych danych co do power consumption Eatona M122, niektórzy piszą, że około 30KM, inni że nawet i 80KM.
Blacha pisze: Przebieg momentu
Brak IC przy nie przeszkadza na dłuższą metę?
Jakie przeznaczenie auta w takiej konfiguracji?
Oba auta do driftu. Brak IC na pewno ogranicza możliwości. Myślę, że z IC spokojnie granica 400KM byłaby do przekroczenia. Trzeba jednak brać pod uwagę dostępne miejsce pod maską. W przypadku tego E30 z Vortechem nie wyobrażam sobie jeszcze puścić orurowania do IC.
Pozdrawiam,
Michał.
Zawsze miałem zdanie że jak nie ma za mocnych gratów w silniku to lepszą drogą do dużych mocy jest turbo. Ciekawe kiedy będziesz wymieniał eatona na hx50 . Nie chce tu wywołać wojny na temat wytrzymałości m60 bo pewnie i 600 przyjmie ale jakoś takich projektów nie widać. Co do samej reakcji na gaz to na pewno jest słodko i autem jeździ się przyjemnie i łatwo .