narazie wiemy ze cometics jest najdroższy .
nie będe narazie wypowiadał się na temat uszczelki wielowarstwowej rodzimej produkcji tej co ma korona i ja również ale mam nadzieję że podziele zdanie korony w przyszłości .
puki co ze wzgledu na koszty na Twoim miejscu zaryzykowałbym ta uszczelkę na starych szpilkach coby auto nie stało z braku funduszy.
niewiem czy taką grubą wielowarstwowa gośc robi , trzeba by go zapytać.
uszczelka ma mieć chyba 3,5mm? tak ? telefon jest gdzies na forum w dziale performance .
jak ja zamawiałem do siebie to równiez przy okazji brałem dla perlika 2 szt 1,2mm i do tego miał kupować przekładke od bambra , niewiem czy juz poskładał silnik bo ostatnio kontakt sie urwał .
odemnie równiez kupował szpilki arp do m50.
krismax z tym oringowaniem to mnie zastrzeliłeś, no nic, ja zrobiłem sobie przyrząd i oringowałem na samochodzie. wcześniej wpychało mi uszczelke do kanałów wodnych powyżej 1.5 bara teraz nie wpycha, wychodzi na to że jestem jedyny w pl
Wczoraj zdjęliśmy w M3 Krismax'a głowicę. Uszczelka puściła na 5. cylindrze. Blok i tłoki w idealnym stanie. Na gładziach cylindrów widać jeszcze ślady po honowaniu, także nie jest aż tak źle jak Krzysiek przewidywał .
Zamówione 3 tygodnie temu w US. Szpilki ARP również. Trzeba tylko czekać.
Szukam teraz pilnie sprayu do wzmacniania uszczelki LOCTITE 3020. W PL nie do dostania. Ale w całej unii jest. Może mi ktoś pomoże ??
znajomy nie mógł sie dodzwonić wiec pojechał do churtowni i okazało sie że nie mają nic takiego w ofercie .
pogoglowałem podczas rozmowy telefonicznej i znalazłem ze jednak musi być i ze to jest spray , ale okazało sie ze nie mają.
wiec niestety nie pomoge .
mcgiver pisze:znajomy nie mógł sie dodzwonić wiec pojechał do churtowni i okazało sie że nie mają nic takiego w ofercie .
pogoglowałem podczas rozmowy telefonicznej i znalazłem ze jednak musi być i ze to jest spray , ale okazało sie ze nie mają.
wiec niestety nie pomoge .
No to normalka, w Polsce chyba nie do dostania. Z tatą też próbowaliśmy, ale w końcu temat olaliśmy.
Mogę to podsumować w tylko jeden sposób; M3turbo nie zostanie poskładane dopuki nie będzie tego kleju...
Dzisiaj odebrałem sprawdzoną ciśnieniowo i splanowana głowicę.
Również odebrałem naprawiony kolektor, który jak się domyslacie popekał. Teraz flansza główna jest porozcinana i doznał przy okazji cudownego wyprostowania...
Niestety otwory przestały na sruby pasować... hehehe
a widziałes ten temat?
polecają 518 zamiast 3020 http://www../index.php?showtopic=65831" onclick="window.open(this.href);return false;
moze napisz do kolesia pytanie czy to mu trzyma.
mcgiver pisze:a widziałes ten temat?
polecają 518 zamiast 3020 http://www../index.php?showtopic=65831" onclick="window.open(this.href);return false;
moze napisz do kolesia pytanie czy to mu trzyma.
Ale to tylko jeden wpis ze nie mieli 3020 i polecili 518 zadnych opini kogos "zaufanego"
Co do 3020 to kontaktowaliscie sie przez ten adresik : http://www.henkel.pl/cps/rde/xchg/henke ... P_HTML.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
strona podaje ze maja w ofercie