elmo0104 pisze:Jedynym wyjściem z odcinką jest odcięcie zapłonu przy takim gazie. Musisz dorobić jakiś diwajs aby powyżej jakichś obrotów odcinał zapłon albo sygnał z czujnika wału(będą błędy z tym związane w sterowniku)
Bez problemu można odciąć/opóźnić skrajnie mocno zapłon w seryjnym sterowniku, polecam, powinny iść marchewki.
elmo0104 pisze:Jedynym wyjściem z odcinką jest odcięcie zapłonu przy takim gazie. Musisz dorobić jakiś diwajs aby powyżej jakichś obrotów odcinał zapłon albo sygnał z czujnika wału(będą błędy z tym związane w sterowniku)
Bez problemu można odciąć/opóźnić skrajnie mocno zapłon w seryjnym sterowniku, polecam, powinny iść marchewki.
Gdyby wyzerować zapłon na mapie przy 6500 ???? O to chodzi ????
Blacha pisze:Piszesz że pojedyńcza turbina ci później wstaje niż dwie z tds-a... to znaczy ile później? Przy jakich obrotach?
Kibicuje projektom robionym w garażach, samemu z dużą dozą inwencji własnej ale ten dolot z rur kanalizacyjnych
przy 4 zaczynała ładować przy 5 było 0.7 miałem wrażenie jak bym jakąś naczepę cały czas holował, pewnie na benzynie dużo lepiej by było
pcv wiem ze denerwuje oko
Jak dokładnie to zrobić bo nie znam sie na tym Kolega mię poprosił żebym mu założył turbo do calibry na tej samej zasadzie co u mnie i w niej było coś takiego ze powyżej 7 nie wkręcała się fabrycznie musiała mieć coś zrobione
Zapłon słaby i wiekszej dawki nie chciało zapalać po założeniu cewki msd trochę było lepiej ale bez szału. To jak z tym odcięciem bo ciekawość mie zżera hihi
Zycio lpg pisze:Zapłon słaby i wiekszej dawki nie chciało zapalać po założeniu cewki msd trochę było lepiej ale bez szału. To jak z tym odcięciem bo ciekawość mie zżera hihi
daj numer sterownika ECU to zobaczę co da się zrobić i zrobie ci to po kosztach
Miszczu mój ! Te szare kiblowate pcv .... miałem być pierwszy a ty mię ubiegłeś ! . A tak na poważnie zawsze się zastanawiałem czemu zawodowi "tjunerzy" stosują rury alu. czy z innego stopu zamiast pcv (ok wiem że szary odpada ale są inne kolory )? Przecież metal dobrze przewodzi ciepło a ciąganie takich metalowych rur po całej komorze silnika niweczy trochę prace intercoolera ?
p.s szacun dla tej m30 za chęć do życia .
p.s 2 fajnie że pokazałeś że tanio można wykrzesać troche km ze starego kloca w domowym zaciszu .