Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE GT3076R 445KM 503NM
-
ecik82
- Nowy na forum
- Imię: marcin
Re: Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE biturbo - 1.chł
no to mam nadzieje ze bedziesz moim kierowcą w wro:) bo chciał bym zobaczyć Twój projekt na żywo, jestem trochę zawiedziony ze w poznaniu nie udalo mi sie przejechać taxi bo biletów zabraklo:( napisz na forum w jaki dzień tam będziesz
pozdrawiam 
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Imię: Michał
- Kontakt:
Zapraszam do obejrzenia odcinka Królów driftu, w którym przedstawiona jest rywalizacja z soboty w DPP - http://www.youtube.com/watch?v=aVmhipXU5hY" onclick="window.open(this.href);return false; . Koło 7.30 jest ze mną krótki wywiad.
Pozdrawiam,
Michał Małecki.
Nie ma problemu, zapraszam! Będę 10 czerwca na treningu na Torze Poznań. Na zawodach w Toruniu 25-26 czerwca, a we Wrocławiu 26-27 sierpnia - jeżeli nic nieprzewidzianego do tego czasu się nie stanie.ecik82 pisze:no to mam nadzieje ze bedziesz moim kierowcą w wro:) bo chciał bym zobaczyć Twój projekt na żywo, jestem trochę zawiedziony ze w poznaniu nie udalo mi sie przejechać taxi bo biletów zabraklo:( napisz na forum w jaki dzień tam będzieszpozdrawiam
Pozdrawiam,
Michał Małecki.
Maleckis Motorsport
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Niestety z powodu mojego wypadku podczas pracy nad samochodem klienta mój projekt stał w miejscu. Nie wystartowałem w zawodach w Toruniu, gdzie bardzo chciałem wziąć udział. Ominęło mnie także kilka treningów, ale powoli wracam do gry. Przed wypadkiem zabrałem się za usprawnienie układu chłodzącego mając w planach wyjazd do Torunia. Zdemontowałem seryjną chłodnicę E36 z wbudowanym zbiorniczkiem wyrównawczym i układ oparłem na zewnętrznym zbiorniczku z E30. Dotychczas układ chłodzenia miałem dosyć skomplikowany, pełno przewodów tu i tam. Mając teraz więcej wolnego czasu, w końcu wszystko uporządkowałem i umieściłem zbiornik jak najwyżej. Najwyższy punkt układu chłodzącego w 1JZ?ecie to jednocześnie najwyższy punkt całego silnika, dlatego dosyć problematyczne było odpowietrzenie układu. Dzięki zewnętrznemu zbiorniczkowi jest już na szczęście o wiele lepiej. Dodatkowo dołożyłem drugi wiatrak elektryczny - ten jest umieszczony za chłodnicą.

Podczas kuracji powypadkowej zamartwiając się wyglądem swojej twarzy, pojawił się pomysł oklejenia karoserii tak, aby wreszcie na treningach i zawodach samochód swoim wyglądem od razu budził zainteresowanie. Projekt oraz wykonanie to zasługa mojego brata Kuby, któremu należą się przeogromne podziękowania. Spędził około 40 godzin na oklejeniu samochodu. Ja miałbym dosyć po 30 minutach wycinania, klejenia, dopasowywania, więc moja funkcja ograniczyła się do mycia powierzchni. Nie dla mnie taka robota z oklejaniem. Głównym celem grafiki było to, aby wyróżniała się spośród innych samochodów, miała być bardzo pstrokata, fikuśna. Raczej się udało...
Braciszek w ferworze prac

Pierwsza strona gotowa

Sesja w całej okazałości ? zrobiona na szybko, aby zdążyć w przerwie pomiędzy deszczem (nawet kół z tyłu nie zmieniłem na te same, co z przodu)

Pozdrawiam,
Michał.
Podczas kuracji powypadkowej zamartwiając się wyglądem swojej twarzy, pojawił się pomysł oklejenia karoserii tak, aby wreszcie na treningach i zawodach samochód swoim wyglądem od razu budził zainteresowanie. Projekt oraz wykonanie to zasługa mojego brata Kuby, któremu należą się przeogromne podziękowania. Spędził około 40 godzin na oklejeniu samochodu. Ja miałbym dosyć po 30 minutach wycinania, klejenia, dopasowywania, więc moja funkcja ograniczyła się do mycia powierzchni. Nie dla mnie taka robota z oklejaniem. Głównym celem grafiki było to, aby wyróżniała się spośród innych samochodów, miała być bardzo pstrokata, fikuśna. Raczej się udało...
Braciszek w ferworze prac
Pierwsza strona gotowa
Sesja w całej okazałości ? zrobiona na szybko, aby zdążyć w przerwie pomiędzy deszczem (nawet kół z tyłu nie zmieniłem na te same, co z przodu)

Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
- korona
- Administrator
- Imię: Adam
Re: Kolejny drift-świstak, czyli E36 1JZ-GTE biturbo - grafi
Podoba mi się
co jak co ale uwagę zwraca na pewno, kibice cię zapamiętają
www.turboBMW.pl
- slawo
- Turbo-Team
- Imię: Slawo
jak dla mnie rewelka !
1/4 mili z BMW jest jak łowienie ryb z dziwką...jest fajnie,ale nie po to ją masz!
- bmw e30 335 turbo - stage 1- 0.6 bara ,tune up by Maleckis
- bmw e30 335 turbo - stage 1- 0.6 bara ,tune up by Maleckis
- forti
- Forumowicz
- Imię: Grzes
- Kontakt:
Po prostu w deche
, jedno z najpiekniejszych moim zdaniem grafik
Ja chce swojego zrobic tak jak nowe bmw m3 gts na wyscig Le mans.

-
k64
- Forumowicz
- Imię: Kamil
mega ladnie ! skad takie poszezenia z tylu? do sedana podejda?
- Szpera
- Forumowicz
- Imię: Grzesiek
z tego co pamiętam to przednie nadkola błotników z e46
nie tuzinkowy wygląd pozdro :mrgreen:
Głodna nie jest sobą,Doładuj Ją!sprzedam turbogt35
-
Pat-325
- Turbo-Team
- Imię: Pat
- Kontakt:
kozacko to wygląda Michu! 
- Michał_Małecki
- Forumowicz
- Kontakt:
Mi też się podoba. Było kilka pomysłów, dwie noce z bratem przesiedzieliśmy szperając po internecie inspiracji z innych samochodów. Nic mega ciekawego w sumie nie znaleźliśmy. W końcu dobraliśmy kolory, zamówiłem folię. W międzyczasie Kuba (brat) zaczął tworzyć projekt na komputerze. Już w trakcie oklejania projekt na bieżąco był trochę modyfikowany ? na komputerze niektóre elementy pasowały do siebie, a w rzeczywistości już mniej, stąd efekt końcowy jest bardzo spontaniczny tak prawdę mówiąc. Porównując niektóre grafiki ze sceny driftingowej i ich ceny, to z bratem raczej jeszcze z piaskownicy nie wyszliśmy i nadal lepimy babki, ale mam nadzieję, że dzięki temu auto zrobi się bardziej medialne.
Poszerzenia to przednie błotniki z E46. Poszerzają około 4cm na stronę w stosunku do serii. Do sedana pewnie nie będą pasowały. Do coupe też nie pasowały, ale poradzisz sobie Kamilu. Tu utniesz, tam utniesz, popukasz młotkiem i będzie leżało idealnie
.
Pozdrawiam,
Michał.
Poszerzenia to przednie błotniki z E46. Poszerzają około 4cm na stronę w stosunku do serii. Do sedana pewnie nie będą pasowały. Do coupe też nie pasowały, ale poradzisz sobie Kamilu. Tu utniesz, tam utniesz, popukasz młotkiem i będzie leżało idealnie
Pozdrawiam,
Michał.
Maleckis Motorsport
- krismax
- Forumowicz
- Imię: Krzysztof
Pierwszy raz nie dostałem żadnego spy photo`sa
Ale skomentuje tutaj: wynik jest dla mnie niesamowity, brawa dla Kuby

S50B30 M3turbo
-
Blacha
- Forumowicz
- Imię: Karol
Pięknie to wygląda w całej okazałości, z tą piaskownicą to Michał nie przesadzaj bo jeśli chodzi o stylizacje to będziesz w czołówce naszej sceny driftingowej.
Z czego ta chłodnica?
Pozdrawiam
Z czego ta chłodnica?
Pozdrawiam
-
nismos13
- Nowy na forum
- Imię: Piotr
fajnie na max strzał w 10 
- sierRKA
- Forumowicz
- Imię: Sławek
mega zajebiscie
brawo dla brata, widać zdolniacha. miło jak cała rodzina zaangażowana w projekt i pasje, ech...zazdroszcze...
pozdrawiam
pozdrawiam
"sierRKArs"-używane części samochodowe wszystkich marek. tel. 691-211-616
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
SUPERCHARGER JUZ POMPUJE
-
wajser
- Nowy na forum
- Imię: Dawid
Bardzo fajny projekt. Można wiedzieć czy udzielasz się na driftforum? Pytam bo nie widziałem nigdzie projektu a myślę, że warto opisać.
Pozdrawiam,
Wajser
Pozdrawiam,
Wajser